Bij het rustsignaal waren de teams nog in evenwicht.
Bij het rustsignaal waren de teams nog in evenwicht. JAN NOORLANDT

GJS komt net tekort tegen eersteklasser Nivo Sparta

24 januari 2023 om 22:37 Voetbal

DALEM GJS is er dinsdagavond niet in geslaagd om een ronde verder te komen in de beker. Thuis werd het 1-2 tegen eersteklasser Nivo Sparta, uit Zaltbommel. ,,Ondanks dat we vandaag hebben verloren, hebben wij goed partij geleverd tegen een eersteklasser. Het was daarom ook een nuttige wedstrijd voor ons’’, aldus GJS-trainer Marten Boverhof.

GJS - Nivo Sparta 1-2

GJS begon goed aan de wedstrijd, binnen een kwartier stond het 1-0 voor de thuisploeg na een eigen doelpunt van Nivo Sparta. Tegen het einde van de eerste helft kwam Nivo Sparta weer langszij, waardoor de ruststand 1-1 was.

Na de pauze bleef de wedstrijd geruime tijd in evenwicht. Thomas Dirksen leek de thuisploeg op voorsprong te koppen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens duwen. Vlak voor tijd ging het toch nog mis voor de ploeg van Boverhof. Een schot vanuit de tweede lijn trof het doel, waardoor het 1-2 werd. ,,Dit was eigenlijk de enige kans die wij hebben weggegeven in de tweede helft, dat was daarom wel een beetje zuur.’’ Omdat het doelpunt vlak voor tijd viel kon GJS de schade niet meer herstellen.

Komende zaterdag komt GRC-14, uit Rijswijk, op bezoek in de reguliere competitie.