Kozakken Boys en Spakenburg spelen gelijk in beladen duel

28 januari 2023 om 21:27 Voetbal

SPAKENBURG Kozakken Boys heeft zaterdag met 1-1-gelijkgespeeld uit tegen Spakenburg. ,,Voor de neutrale toeschouwer was het vandaag een mooie wedstrijd’’, aldus Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood.

Spakenburg - Kozakken Boys 1-1

0-1 Lowie van Zundert 33’
1-1 Wimilio Vink 78’

In de eerste helft waren de bezoekers beter dan de thuisploeg. Rond de 33ste minuut opende Lowie van Zundert de score namens Kozakken Boys. ,,Het eerste gedeelte van de wedstrijd hebben wij heel erg sterk gespeeld.’’ De ruststand was 0-1.

Na de pauze sloeg de vermoeidheid geleidelijk aan toe bij de bezoekers. Geleidelijk aan nam Spakenburg het initiatief over en in de 78ste minuut maakte Wimilio Vink de gelijkmaker.  Vlak voor tijd ontstond er nog een opstootje waarin Kozakken Boys-doelman Bryan Janssen een rode kaart kreeg. Omdat de Werkendammers geen wissels meer hadden moest veldspeler Sven van Ingen de handschoenen aantrekken. ,,Hij heeft nog een paar goede ballen tegengehouden.’’ Uiteindelijk bleef het 1-1.

Door het gelijkspel staat Kozakken Boys tiende in de Tweede Divisie. Volgende week komt Jong FC Volendam, de huidige nummer zeventien, op bezoek in Werkendam.