De spelers van GJS vierden feest na afloop van de wedstrijd.
De spelers van GJS vierden feest na afloop van de wedstrijd. Jan Noorlandt

GJS pakt periodetitel na zege op Wilhelmina’26

11 maart 2023 om 19:23 Voetbal

DALEM GJS heeft zich zaterdag verzekerd van de nacompetitie voor promotie. De ploeg van Marten Boverhof deed dit door met 1-0 te winnen van Wilhelmina’26, waardoor de titel in de tweede periode een feit is. ,,In de tweede helft leek het een gelijkopgaande wedstrijd, maar Wihelmina’26 had geen uitgespeelde kansen, waardoor onze winst niet in gevaar kwam’’, aldus GJS-leider Marc van der Linden.

GJS - Wilhelmina’26 1-0

In de eerste helft had de thuisploeg het meeste balbezit en de bezoekers werden constant onder druk gezet. Björn Barten en Ben Vissers waren dichtbij de openingstreffer, maar de doelman van Wilhelmina’26 wist beide kansen te keren. Via een eigen doelpunt kwam GJS niet veel later alsnog op een 1-0-voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze ging GJS wat slordiger om met het balbezit. De bezoekers waren echter niet in staat om daar veel gebruik van te maken. In het laatste kwartier van de wedstrijd hield GJS de deur op slot waardoor de periodetitel een feit was.

Door de overwinning staat GJS tweede in de 2e klasse H. Volgende week komt Woudrichem, de huidige nummer dertien, op bezoek.