Afbeelding
JAN NOORLANDT

Voetballen in avond en nacht: de Gorcumse Ramadan Cup is begonnen

26 maart 2023 om 12:11 Voetbal

GORINCHEM In sporthal de Oosterbliek begon zaterdagavond de vierde editie van de Ramadan Cup. Zestien teams spelen in vier poules vanaf 21.00 uur tot (ver) na middernacht hun wedstrijden.

Dit is een zaalvoetbaltoernooi dat in 2018 in het leven is geroepen speciaal voor zaalvoetballers die meedoen met de Ramadan. Het vindt daarom ook ‘s avonds en ‘s nachts plaats zodat de spelers van tevoren kunnen eten tijdens een door de organisatie, in samenwerking met beide moskeeën uit Gorinchem, geregelde Iftar (maaltijd gedurende de vastenmaand). Overigens doen ook niet-moslims mee aan dit evenement, dat inmiddels al een traditie mag worden genoemd.

In het eerste jaar werd het initiatief opgepakt door de Marokkaanse moskee die vervolgens samen met de initiatiefnemers een subsidie kreeg bij de gemeente Gorinchem. Nadat de eerste editie zeer succesvol was verlopen, kwam onder andere ook de Turkse moskee erbij en werd het evenement nog professioneler aangepakt. Toen kreeg het toernooi ook de naam ‘’de Ramadan Cup.’’ Inmiddels wordt het evenement ook mede mogelijk gemaakt door zaalvoetbalvereniging ZVG, Stichting Boukie, Annasr Moskee, Süleyman Celebi moskee en Gorinchem Beweegt.

Zaterdag 8 april zijn de volgende poulewedstrijden van de Gorcumse Ramadan Cup en op zaterdag 15 april is de finale. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Louis van Oort
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie