Afbeelding
Wikipedia

Oud-Gorcumer Zakaria Aboukhlal uit selectie Toulouse gezet na vermeende uitspraken over vrouwen

17 mei 2023 om 09:53 Voetbal

TOULOUSE (ANP) De Franse voetbalclub Toulouse heeft Zakaria Aboukhlal uit Gorinchem voorlopig uit de selectie gezet. Reden daarvoor zijn beschuldigingen die zijn gepubliceerd door de zender RMC Sport over een uitspraak die de voetballer zou hebben gedaan.

,,Geconfronteerd met de zware beschuldigingen door RMC Sport moet de oud-Speler van Unitas in afwachting van de resultaten van een intern onderzoek apart van de selectie trainen”, meldt Toulouse. De 23-jarige international van Marokko verruilde AZ afgelopen zomer voor de Zuid-Franse club.

RMC Sport berichtte maandagavond over een opmerking van Aboukhlal tijdens het vieren van de winst van de Franse beker in het gemeentehuis in Toulouse. Toen locoburgemeester en wethouder Sport Laurence Arribagé de spelers om stilte vroeg, zou Aboukhlal volgens de zender hebben gezegd: ,,Thuis praten vrouwen niet zo tegen mannen”.

De locoburgemeester liet aan RMC Sport weten dat er niet veel aan de hand was geweest, maar de zender zegt meerdere getuigen te hebben van het incident.

Aboukhlal ontbrak zondag in de wedstrijdselectie van Toulouse voor het duel met FC Nantes. De voormalige speler van PSV en AZ weigerde te spelen in een shirt waarvan de rugnummers dat weekeinde, net als bij alle andere teams in de Franse voetbalcompetitie, regenboogkleuren hadden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie