Archief BDU Media

Kozakken Boys speelt bijna volledige wedstrijd met tien man en verliest van HFC

20 mei 2023 om 21:21 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys heeft zaterdag met 2-3 verloren van Koninklijke HFC. ,,We moeten echt alles zelf doen dit seizoen en ik ga met mijn staf en selectie vol gas geven tot de laatste wedstrijd’’, aldus Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood.

Kozakken Boys - Koninklijke HFC 2-3

Al binnen twaalf minuten ging het fout voor de thuisploeg, Frenk Keukens kreeg namelijk een rode kaart. In de 24ste minuut kwam HFC op 0-1 via een doelpunt van Sietse Brandsma. Deze stand veranderde niet meer tot het rustsignaal.

Na de pauze maakte Zakaria Eddahchouri de 0-2 en kort daarop zorgde Johnny Lommers voor de 1-2. Brandsma maakte kort daarop echter de 1-3 waardoor het gat weer twee was. Lommers zorgde nog wel de 2-3, maar verder dan dat kwam Kozakken Boys niet.

Door de nederlaag staat de ploeg van Calderwood dertiende in de Tweede Divisie. Volgende week speelt Kozakken Boys uit tegen Sparta II, de huidige nummer twaalf.