Alex Fox via Pixabay

Unitas (zaterdag) walst over Leerdam Sport’55 heen en houdt zicht op het kampioenschap

20 mei 2023 om 19:02 Voetbal

GORINCHEM Unitas (zaterdag) heeft zaterdag met 7-0 gewonnen van hekkensluiter Leerdam Sport’55. ,,Het was de hele wedstrijd eenrichtingsverkeer, we hadden veel meer uitgespeelde kansen maar hun keeper hield er een hoop uit’’, blikte Unitas-trainer Othman Bouchaten terug op de wedstrijd.

Unitas (zaterdag) - Leerdam Sport’55 7-0

In de eerste helft probeerde Unitas vanaf het begin door de defensie heen te snijden van Leerdam Sport’55. Met kunst en vliegwerk bleven de bezoekers opmerkelijk genoeg overeind en bij het rustsignaal was het nog altijd 0-0.

Sem van den Dool brak in de tweede helft vrij snel de ban en was kort achter elkaar drie keer trefzeker voor de thuisploeg. Tesfalem Tekle Tinsue en Daan Romijn deden daarna ook nog een duit in het zakje. Via een rake strafshop van Brandon Markham werd het nog 6-0. Tekle Tinsue zorgde vervolgens voor de 7-0-eindstand.

Bij een eventuele misstap van Groot-Ammers in Hellouw kan Unitas (zaterdag) kampioen worden bij GVV, als Unitas daarvan wint.