De Linge/PCG voorafgaand aan de wedstrijd
De Linge/PCG voorafgaand aan de wedstrijd Kimberly De Pater

Waterpoloheren verslaan directe concurrent in topper

Waterpolo Deel je nieuws

In een bom- en sfeervol Caribabad hebben de mannen van De Linge/PCG goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Directe concurrent JAWS uit Amsterdam werd met duidelijke cijfers verslagen (14 – 6).

Sinds de terugkeer van Quint Gerdes en Oscar Visser heeft De Linge/PCG de ambitie om te promoveren naar de Eerste Divisie. Na een uitstekende seizoensstart, werden wedstrijd niet altijd makkelijk gewonnen en er werden te veel tegendoelpunten geincasseerd. De confrontatie tegen JAWS was daarom een ideale test, om te zien of De Linge/PCG wel klaar is voor de stap naar het één na hoogste niveau van Nederland.

Na vier periodes waterpolo werd duidelijk dat de Gorcums – Leerdamse vriendenclub duidelijk geslaagd is voor deze test. De thuisploeg speelde wellicht de beste wedstrijd van het seizoen. De verdediging, onder leiding van een uitstekend keepende Sjoerd Den Breejen, functioneerde als een hecht collectief. In de aanval hield De Linge/PCG het tempo hoog en was het, met name in de openingsfase, bijzonder effectief.

Het krachtsverschil tussen beide ploegen komt mede voort uit de bredere selectie van De Linge/PCG. De thuisploeg was in staat om met veel energie te spelen, doordat  veel doorgewisseld werd. Er waren bovendien maarliefst negen verschillende doelpuntenmakers. Wat nog maar eens benadrukt dat hoe sterk het collectief is.

Volgende week speelt De Linge/PCG tegen het laaggeklasseerde De Vennen uit Dongen.

 

Doelpuntenmakers: Tjerk Noorduyn, Victor Visser, Quint Gerdes, Menno Cloostermans en Oscar Visser allen 2, Sjoerd den Breejen, Lennart van Wieren, Timon den Breejen en Rimmer Genee allen 1.

advertentie