Linge/PCG maakt zich klaar voor de wedtrijd
Linge/PCG maakt zich klaar voor de wedtrijd Kimberly De Pater

Linge/PCG maakt historische promotie naar 1e Divisie

Waterpolo Deel je nieuws

Ondanks dat de waterpolocompetitie ongeldig is verklaard, zijn de waterpoloheren van De Linge/PCG gepromoveerd naar de 1e Divisie (het één na hoogste niveau van Nederland). Een historische promotie, want zo hoog speelde men nog niet eerder in Gorinchem of Leerdam.

 

Net zoals in de meeste sportcompetities, heeft de KNZB enkele weken geleden besloten alle competities ongeldig te verklaren. Daarbij is wel besloten dat de promotie/degradatie regeling op basis van coulance toegepast zou worden. Hierbij is naar allerlei zaken gekeken, zoals de huidige ranglijst, stand halverwege, onderlinge resultaten en motivatie van de desbetreffende verenigingen.  

Tot grote vreugde van De Linge/PCG werd afgelopen vrijdag bekend dat de Gorcums – Leerdamse combinatie promoveerd en volgend jaar is ingedeeld in de 1e Divisie.  

De Linge/PCG was nog in een kampioensstrijd verwikkeld met De Zeeuwse Kust en had de competitie natuurlijk liever op sportieve wijze beslist. ‘’Op basis van het het hele seizoen is de promotie dik verdiend en een mooie prestatie voor de vereniging. Het is toch een klein lichtpuntje in een, vanwege de Corona-crisis, heel vervelend jaar’’, aldus speler/coach Oscar Visser die dit jaar samen met Quint Gerdes terugkeerde op het oude nest.

De promotie van De Linge/PCG is onderdeel van een opmars die al zo’n veertien jaar duurt. Toen speelde men nog op het één na laagste niveau van Nederland. Zeven promoties en vijf kampioenschappen later, heeft de vereniging het één na hoogste niveau bereikt, een prestatie van formaat.

Overigens maakt ook Dames 1 nog aanspraak op promotie. Dus mogelijk wordt het nog dubbelfeest in Gorinchem en Leerdam.

advertentie