Willem van den Brink werd vijfde tijdens de miniwegwedstrijd in Den Haag
Willem van den Brink werd vijfde tijdens de miniwegwedstrijd in Den Haag Jan van Arckel

Willem van den Brink sprint naar vijfde plek in Den Haag

27 september 2021 om 08:49 Wielrennen

GORINCHEM Zondag 26 september was de laatste miniwegwedstrijd van het seizoen in Den Haag. Willem van den Brink (Gorinchem) en Bram Janssen stonden hier van Jan van Arckel aan de start. 

Na enige tijd ging Bram er vandoor en finishte solo. Helaas had Willem materiaalpech. Hij herpakte zich en reed naar een 5e plek. Zaterdag 25 september deed Bram Jansen (Lexmond) mee met de Woensdrechtse Wielerzomer in Putte. Er stonden 19 renners aan de start en Bram reed naar een keurige 14e plek.

MEREL TWEEDE Zaterdag 25 september vond ook de klassieker de Omloop van Noordwest Overijssel plaats. Merel Hartog (Giessenburg) beet het spits af bij de nieuwelingen dames. Ze stond om 9 uur met veel spanning te wachten op het startschot. De gehele wedstrijd heeft ze geprobeerd goed van voren te zitten. Dat lukte aardig. Er waren helaas veel valpartijen, alleen omdat Merel elke keer probeerde van voren te zitten gebeurde het achter haar. Acht km voor het einde wilde iedereen goed van voren zitten, want het ging een sprint worden. Ook merel probeerde dit, alleen dat lukte niet heel goed. Gelukkig was het een lange aankomst, dus kon ze nog wat opschuiven. De sprint werd al vroeg ingezet. Uiteindelijk werd ze kan tweede
Jost van de Streek (Ottoland), Thijs Wemmers (Bleskensgraaf), Thom Verhoeks (Gorinchem), Joris Peursum (Hardinxveld-Giessendam) en Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam) mochten met 144 renners om 12.00 uur starten. Helaas werd de wedstrijd ontsierd door veel valpartijen. Joris finishte als eerste Jan van Arckelrenner, zonder kleerscheuren, op een 76e plek. Jost volgde als 84e en Thom zat in dezelfde groep en werd 87e. Sem kon de wedstrijd uitrijden en werd 91e. Helaas moest Thijs door materiaalpech mee in de bezemwagen.
Het was een pittige koers, waarbij de jongens grotendeels in het peloton hebben gereden, maar door pech helaas lager finishten dan ze hadden gewild.

advertentie
advertentie