Sem van Wijngaarden.
Sem van Wijngaarden. Jan van Arckel

NK wielrennen voor nieuwelingen

Wielrennen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zondag vond het NK wielrennen voor nieuwelingen op de VAM berg in Wijster (Drenthe) plaats. Gekwalificeerd namens RC Jan van Arckel waren Merel Hartog (Giessenburg) , Christiaan van Rees (Groot-Ammers), Thom Verhoeks (Gorinchem) en Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam) .

Merel mocht het spits afbijten en vertrok om 9.00 uur met 41 andere rensters. Merel kon geruime tijd in het peloton blijven, maar moest het na enige tijd laten lopen. Ondanks een mooie 23e plek, had ze zelf het gevoel dat er meer in had gezeten.

De jongens startten om 11.00 uur met 93 renners. Kort na de start was er een valpartij, maar gelukkig bleven onze renners ongedeerd. Er werd gelijk hard gekoerst en de jongens konden goed bij het peloton blijven. Er werden 9 ronden van 6 kilometer gereden met elke keer de pittige kasseienklim op de VAM-berg. Christiaan kon goed voorin blijven. Na enige tijd moest Thom het helaas laten lopen. Sem mistte 2 ronden voor het eind de aansluiting met het peloton, maar bleef wel alles geven. Richting de finish werd er nog hard doorgetrokken en eindigde Christiaan op een mooie 13e plek. Sem finishte uiteindelijk als 51e.

advertentie