Gwyneth Wentink geeft benefietconcert

18 september 2007 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ,,Ik vind het geweldig om weer eens in Gorinchem te mogen spelen. het is toch een soort thuiswedstrijd. Het geeft een speciaal tintje aan zo’n concert.” Gwyneth Wentink is razend-enthousiast over het benefietconcert dat zij aanstaande zaterdag geeft in het Gymnasium Camphusianum ten bate van de Stichting Geef Door.

Stichting Geef Door maakt zich al sinds vorig jaar hard om de wereldberoemde uit Gorinchem afkomstige harpiste te contracteren voor de bijzondere avond. ,,Ik vind het een heel bijzonder project en daar maak ik graag tijd voor”, aldus de jonge harpiste die de laatste jaren de wereld rondreist om als solo- en kamermusicus haar grote passie uit te dragen: het ontdekken van nieuwe combinaties en repertoire voor de harp. In april werd haar werk beloond met de Nederlandse Muziekprijs, een prestigieuze onderscheiding van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Catering

Miriam Mens, initiatiefneemster van het benefietconcert, is dolblij met de medewerking van Gwyneth Wentink. ,,het is geweldig dat zij zich belangeloos wil inzetten voor dit doel. Maar laten we ook niet de scholen vergeten. Het Merewade College en het Da Vinci College in Gorinchem verzorgen de catering tijdens het concert.”

Geef Door maakt zich hard om kleine projecten en stichtingen te ondersteunen door middel van het Geef Door-principe. Iedereen die iets kan, maakt of heeft kan dat ‘doorgeven’. Op dit moment steunt Geef Door een school voor beroepsonderwijs in Boulsa, een stad in Burkina Faso.,,Wij willen dat de leerlingen een eigen gereedschapsset krijgen die ze meenemen als ze de school verlaten, zodat ze met hun vakkennis én hun gereedschap ook daadwerkelijk aan het werk kunnen.”

Kaarten voor het benefietconcert dat zaterdag 22 september om 19.30 uur aanvangt in Gymnasium Camphusianum in Gorinchem kosten 35 euro per stuk en zijn te reserveren via boekhandel Vijfzinnen: 0183-690941 of info@vijfzinnen.nl.

advertentie
advertentie