Unitas-Longa 1-7

9 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Trainer Ad van Seeters miste een flink aantal spelers tegen Sparta Nijkerk en Werkendam vreesde vooraf dan ook voor het ergste. Kozakken Boys streed echter voor iedere meter gras tegen de koploper. Het leverde een verdienstelijk gelijkspel op en wellicht had er zelfs meer ingezeten dan een puntje. Een treffer van de Kozakken werd immers afgekeurd. De Nijkerkers werden ook een keer teruggefloten na een treffer. Buitenspel, zo oordeelde de arbiter, net als bij de treffer van de thuisploeg. Zo wist Kozakken Boys als eerste een puntje af te snoepen van de trotse koploper, die echter nog wel leidt in de hoofdklasse.

GJS keihard onderuit in eigen huis

Kozakken Boys gaat zaterdag naar Veenendaal waar ze de sportieve strijd aan zal gaan met GVVV. Aan het eerdere bezoek aan Veenendaal bewaren de Werkendammers geen goede herinneringen. Bij DOVO werd een kansloze nederlaag geleden.

De koploper liet geen spaan heel van de Gorcumers, die voor de tweede keer in een week vijf tegentreffers moesten slikken. Door de kansloze nederlaag zijn Gorcums Jonge Spartanen tot onder de rode streep gezakt. GJS weet alleen SSV ‘65 (twee punten) nog onder zich.

In de eerste helft ging het overigens nog wel de formatie van Peter den Haan, maar in deel twee was er geen houden meer aan voor de ploeg. Nabil Bouchlal lobde de 0-1 binnen, waarop de gasten uitliepen naar een 0-5 zege.

GJs treft zaterdag in Heerjansdam wederom geen opponent waar de punten ‘even’ opgehaald kunnen worden.

Omdat Rick Adjei zich ’s morgens ziek had afgemeld, moest trainer Jos Houweling op het laatste moment nog wat wijzigen aan team dat hij in zijn hoofd had zitten. Vanaf de eerste minuut stond er echter een vastberaden team in het veld, dat van plan was om nu eens geen tegendoelpunt te incasseren in de eerste minuten. De ploeg slaagde in die opzet en stond De Zwerver slechts een kans toe in de eerste helft. Aan de andere kant lieten de blauwen enkele mogelijkheden liggen.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Schelluinen was totaal van de kaart en verzuimde het goede spel voort te zetten. Nu kon de thuisploeg de weg naar het doel echter niet vinden. Volgende week wacht voor Schelluinen de thuiswedstrijd tegen SSV ’65 uit Goes.

Een hele koude douche voor Woudrichem en haar aanhangers. Wat de ommekeer voor de Vissenkoppen had moeten worden, liep in een debacle af. De puntloze hekkensluiter greep haar eerste punten door een 3-1 zege. De 1-0 viel al vroeg in het treffen. Woudrichem knokte in het vervolg van de eerste helft voor wat zij waard was, maar miste de benodigde kwaliteit. Na de 2-0 en zeker na de 3-0 was het duel gespeeld. Alleen Erik den Hartog kon nog iets terugdoen.

Voor Woudrichem staat zaterdag de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht op het programma.

Sleeuwijk gedraagt zich als een ware kampioen. Slecht spelen en toch winnen. Bij NEO ‘25 bleven de Roefbewoners voor de vijfde maal aan de goede kant van de score. De brigade dankte daarvoor Cedric van Wijngaarden die een kleine tien minuten voor rust profiteerde van goed voorbereidend werk van Remko Viveen. In de tweede helft bleef Sleeuwijk met het geluk van de lijstaanvoerder overeind.

De withemden kunnen zaterdag de eerste periodetitel grijpen in het thuisduel met Heukelum.

De uitermate vriendelijk verlopen ‘burenruzie’ eindigde in een 1-1 gelijkspel. Een deling waar beide ploegen zeker mee konden leven. ASH wist na twintig minuten op voorsprong te komen door een treffer van Danny Bijl, maar op het uur egaliseerde Marcel Kouvelt. De invaller voor Remon Prijs schoot achterwaarts de bal binnen. In het vervolg werd het net niet meer gevonden. Herovina speelt zaterdag tegen WNC.

Eindelijk een zege voor SVS ‘65, dat na de degradatie de weg naar beneden ingeslagen leek te hebben. De 3-5 overwinning zorgde echter voor opgeluchte gezichten. Gerald Golverdingen, Mike Venderbos, Johan Schrijvers en Ferry Scheurwater zorgden voor de Spijkse treffers en de eerste overwinning van het seizoen.

SVS ‘65 is zaterdag gastheer van de trotse en onbedreigde koploper van de vierde klasse: SVW.

Een dwaze middag eindigde teleurstellend voor Vuren. De formatie verloor niet alleen het duel tegen Kerkwijk, maar raakte ook de koppositie en speler Michel Nooter kwijt. Hij moest in de slotfase met een rode kaart inrukken. De tussenstand was toen 2-2 waardoor Vuren Kerkwijk in ieder geval nog met een puntje leek te verlaten. In de slotfase joeg de thuisploeg echter ook nog de 3-2 tegen het garen, Vuren gefrustreerd achterlatend.

Bart Muilenburg had in de eerste helft nog voor 0-1 en 0-2 gezorgd.

Tegen Well (zaterdag, thuis) kan Vuren de koppositie heroveren.

Het moment dat de radiokamer na de 1-6 even de tel kwijt was, illustreerde de middag nog het beste. Unitas, dat het seizoen al startte in de wetenschap dat de selectie aan de smalle kant was, kreeg daarvan al op speeldag zes de rekening gepresenteerd. De spelers Jeremy Geleijns, Johan van der Stelt, Tuncay Arslan, Christiaan Perrier en Ronald Zondag was de club al kwijt. Donderdagavond kwam daar nog een langdurige meniscusblessure bij voor Richard van Gils. Ook ontbrak zondag Agim Pepaj. Het elftal dat vervolgens aantrad tegen Longa leverde een collectieve wanprestatie. De nummer twee van de competitie werd geen strobreed in de weg gelegd. Zo werd het voor de Tilburgers een eenvoudige, maar mierzoete wraak op de 8-2 afstraffing die het een jaar eerder zelf te slikken kreeg.

Unitas kan zondag het geschonden blazoen oppoetsen in de uitwedstrijd tegen Rood Wit Veldhoven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie