Jugglers geen partij voor sterk Goba

11 december 2007 om 00:00 Nieuws
GORINCHEM - Koploper Goba heeft na een moeilijke start nauwelijks problemen gekend met Jugglers: 84-42.

In de eerste vijf minuten moest Goba wennen aan de overvloed aan lengte, waarvan Jugglers rijkelijk bedeeld is. Jugglers mocht een voorsprong nemen, maar Goba toonde haar kwaliteit door met vier driepunters een voorsprong te nemen, die het daarna niet meer afstond. De kracht van Goba bleek in het tweede kwart toen het met de kersverse vader Ardan Cusell in z’n sterkste opstelling speelde. De tegenstander kreeg door de strakke defensie maar 8 punten door de basket, terwijl Goba 26 keer raak schoot en een voorsprong namen, die bij de pauze was opgelopen naar 44-19. Daarna maakte Goba gebruik van zijn sterke bank en coach Jan van Wijk deed veelvuldig een beroep op z’n jongste spelers. Ook dat pakte goed uit want met veel snelheld walste Goba over z’n tegenstander heen en vergrootte het zijn voorsprong. Tot ruim dertig punten. Vooral inside bleek Goba sterker en slimmer dan de boomlange tegenstanders, die op snelheid volledig geklopt werden. Jugglers was teveel afhankelijk van drie spelers en kon daardoor nauwelijks als team een vuist maken. Men kon de lengte niet benutten en kon geen discipline in de aanval brengen. Voor Goba leverde dit de luxe op dat de spelbepalende routiniers in het vierde kwart op de bank mochten zitten en de ervaringen over het vaderschap mochten uitwisselen. De jeugd voorkwam dat Jugglers terugkwam in de wedstrijd. De sterk spelende Richard de Bruin zorgde er uiteindelijk voor dat Goba in de dubbele score kwam: 84-42.