Werkendam gestart met bouwrijp maken Werkensepolder II

11 december 2007 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM - Met het graven van de eerste ‘hap grond’ heeft wethouder Jan Luteijn op woensdag 12 december het officiële startsein gegeven voor de woningbouw in het plan Werkensepolder II in Werkendam. In totaal komen er in dit plan ongeveer 170 nieuwe woningen. Daarmee zal het hele nieuwbouwgebied Werkensepolder zijn afgerond.

De woningen worden in fasen gebouwd en opgeleverd. In het najaar van 2008 start Woonservice Meander met de bouw van circa 8 starterskoopwoningen (rijen) en 4 rijenhoekwoningen. Projectontwikkelaar DeBrug B.V. bouwt vanaf najaar 2008 6 twee-onder-één-kap-woningen, 9 rijenwoningen en 4 rijenhoekwoningen. De uitgifte van deze woningen start naar verwachting in het voorjaar van 2008. Bovendien komen er 15 kavels voor zelfbouw beschikbaar. De uitgifte van deze kavels start eind dit jaar.

Zoals bij elk nieuwbouwgebied is eerst de gemeente aan zet, om de gronden geschikt te maken voor woningbouw. Dit zogenoemde voorbelasten en ‘bouwrijpmaken’ is woensdag 12 december van start gegaan en omvat onder meer het graven van waterpartijen en aanbrengen van ophoging ten behoeve van de voorbelasting. Na een periode van voorbelasting van ongeveer acht maanden worden rioleringen, kabels en leidingen en de bouwweg aangelegd. Hierna start de bouw van de woningen.

In het voorjaar van 2009 is het nieuwe kantoor van Meander aan de beurt, waarin ook appartementen komen. Het totale woningbouwplan beslaat een periode van zo’n tien jaar en omvat circa 50 vrijstaande of twee-onder-één-kap-woningen, 30 rijenwoningen en 90 appartementen. Ongeveer 20 van deze woningen komen beschikbaar voor huurders, de overige zijn koopwoningen.

Wie geïnteresseerd is in een nieuwbouw koopwoning of vrije bouwkavel, dient zich in te schrijven op de gemeentelijke wachtlijst, bijvoorbeeld via www.werkendam.nl/woningbouw. Bij de verkoop van de woningen houden de makelaars zich aan de volgorde van deze lijst. Een plaats op de wachtlijst betekent overigens niet dat de woningen actief worden aangeboden. Wie een woning wil kopen, dient dus zelf de berichten in de lokale media en de websites van de makelaars in de gaten te houden. Wie liever een woning wil huren, kan zich inschrijven via www.woneninaltena.nl.

advertentie
advertentie