Voor ieder wat wils bij Jamies

18 december 2007 om 00:00 Nieuws

De 21-jarige kapster is een geborgen en getogen Gorinchemse en het is dan ook niet verwonderlijk dat ze haar kapsalon in haar eigen stadje is begonnen.

GORINCHEM – Jamie’s Kappers in de Burgstraat in Gorinchem bestaat deze maand drie jaar. ,,Het leek me leuk om er dit jaar wel aandacht aan te besteden”, aldus eigenaresse Jamie Dame.

door Nadine Klinkenberg

,,Het was eigenlijk niet de bedoeling om zo jong een bedrijf te beginnen. In september 2003 heb ik mijn opleiding aan de Nederlandse Kapper Academie afgerond en ben ik bij de kapper, die hiervoor in dit pand zat, gaan werken.

Toen hij het wilde verkopen, zijn we een paar keer om de tafel gaan zitten en heb ik besloten om het over te kopen. Ondanks dat het niet helemaal in de planning lag, heb ik geen moment spijt gehad van mijn beslissing”, vertelt Jamie.

Trendy

Om ervoor te zorgen dat Jamie’s Kappers goed opvalt, werd gelijk het hele interieur veranderd. ,,Ik wilde een nieuwe, frisse zaak, waar iedereen zo binnen kan lopen.

Mijn interieur is trendy en ik word vaak voor een Kinky Kapper aangezien, maar niets is minder waar. Kinderen, tieners, volwassenen, iedereen is welkom. Ik heb zelfs een klant van 83 jaar. Ik knip elk gewenst kapsel.”

Toch kunnen ook de mensen die graag een wat aparter kapsel willen hebben bij Jamie terecht. ,,Ik specialiseer me in wat extremere kapsels en kleuren en gebruik daarvoor exclusieve kleurmerken. Vaak wordt die groep bij andere kapsalons vergeten, maar ik vind het heerlijk om met extreme kleuren te experimenteren.

Ik ben dan ook altijd op zoek naar modellen. Mensen die iets geks of aparts willen. Ik vind het helemaal geweldig als mensen hun haar aan mij toevertrouwen. Mijn werk is mijn hobby en ik leg er dan ook mijn ziel en zaligheid in.”

Body Esthetics

Nu de zaak na drie jaar zijn vruchten af begint te werpen, wilde Jamie graag wat terug doen voor de klanten. ,,Heel de maand december kunnen de klanten meedoen aan een actie. Ze hoeven alleen maar hun naam en telefoonnummer opgeven en maken daarmee kans op een gratis stijltang, föhn, knipbeurt, kleurbeurt en de hoofdprijs; een schoonheidsbehandeling ten waarde van tachtig euro.”

De schoonheidsbehandeling wordt geschonken door Yvonne Brandt van Body Esthetics aan de Westwagenstraat in Gorinchem. ,,Het is fijn om als ondernemers samen te werken. Zo kan je wat terug doen voor de klant”, aldus Brandt.

Jamie: ,,Samen zetten wij ons in om de inwoners van Gorinchem nog mooier maken”.

De actie loopt tot 31 december en in januari worden alle winnaars bekend gemaakt.

u Jamie’s Kappers is gevestigd in de Burgstraat 31 in Gorinchem, telefoonnummer: 0183-660163.

advertentie
advertentie