Wellicht veer bij Vluchthaven

18 december 2007 om 00:00 Nieuws

De gemeente Gorinchem biedt een reguliere veerverbinding tussen Sleeuwijk en Gorinchem en zet daarnaast de watertaxi in als de vraag groot is. Van de watertaxi wordt veel gebruik gemaakt.

Enquête naar snellere veerverbinding GORINCHEM - De gemeente Gorinchem wil een snelle veerverbinding opstarten. Op dit moment wordt er onderzocht of er voldoende behoefte is naar een snelle veerverbinding Gorinchem-Sleeuwijk, waardoor reizigers sneller gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer vanuit Gorinchem.

Om de klanten tegemoet te komen, wordt nu ingezet op het openen van een nieuwe veerverbinding die, anders dan normaal, vaart op de Vluchthaven (gemeente Gorinchem, achter de Kanselpoortweg) en Sleeuwijk. Met deze nieuwe veerverbinding zal de overtocht nog maar drie tot vier minuten duren. De gemeente wil nu inventariseren of er voldoende belangstelling is voor zo’n snellere verbinding per veerboot.

Enquête

De Vluchthaven ligt vlak bij het station in Gorinchem van waaruit treinen en bussen de reizigers snel naar andere plaatsen kunnen vervoeren. De kosten van het onderzoek worden betaald door de provincie Zuid-Holland.

De gemeente Gorinchem wil graag weten hoeveel mensen van de snelle veerverbinding gebruik willen maken en of ze nog andere, nieuwe wensen hebben die het vervoer over water kunnen verbeteren. Daarom is vorige week een enquête gehouden op de vererboten en worden mensen opgeroepen om ook de enquête via de website in te vullen.

u De enquête is te vinden op www.veerverbinding.movin.nl. De website is geopend tot 31 december.

advertentie
advertentie