Nieuwe club en ontslag op één dag

31 december 2007 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - Dat lachen en huilen dicht bij elkaar liggen, bleek zaterdag. Twee uur na het ondertekenen van zijn contract bij Stedoco, werd Cees Lagendijk als trainer van Heerjansdam de laan uitgestuurd. De Gorcumse oefenmeester is daarmee de negende coach in tien jaar tijd die door de eersteklasser vroegtijdig wordt ontslagen.

Hoewel het bericht van zijn ontslag niet helemaal onverwacht was, kwam het bij Lagendijk toch hard aan. ,,De relatie met voorzitter Janus van Peenen was, vooral op communicatief vlak, niet om over naar huis te schrijven. Ik miste vooral respect voor mijn werk. In de 20 jaar dat ik als hoofdcoach actief ben, is dit de eerste maal dat ik ontslagen word”, aldus de Gorcumer. Hij vindt dat Van Peenen het hem niet gunt om met promotie naar de hoofdklasse te vertrekken. De voorzitter van de eersteklasser liet zich na het 1-2 verlies tegen Rijsoord, vorige week tijdens een zaalvoetbaltoernooi, al negatief uit over de kwaliteiten van zijn trainer. Volgens Lagendijk zijn dit klinkklare nonsens. ,,Wij staan eerste en hebben nog geen officiële wedstrijd verloren. Deze man is gewoon de baas in Heerjansdam en dat wil hij iedereen laten weten ook.” Gelijktijdig met Lagendijk werd ook diens assistent, Peter Staffen, ontslagen. Als interim-trainer van Heerjansdam gaat nu de zoon van de voorzitter, Martin van Peenen, aan de slag.

SteDoCo

Ondanks het dubbele gevoel is Lagendijk blij met zijn nieuwe uitdaging. Hij stond aanvankelijk sceptisch tegenover een verbintenis met SteDoCo, maar dat gevoel sloeg om na een aantal gesprekken met voorzitter Kid Schuijt. Lagendijk: ,,Het is een club met potentie en ambitie die verenigingsbreed wil groeien”.

De Gorcumer, die de huidige trainer Cees van Bavel aan het eind van het seizoen zal opvolgen, tekende voor twee jaar.

advertentie
advertentie