Varifocaal op maat

19 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

,,Door deze ‘op maat’ benadering passen de glazen perfect bij de manier waarop door de bril wordt gekeken. En dat geeft meer gebruiksgemak en kijkcomfort. Deze oplossing is vanaf nu heel betaalbaar geworden, want Specsavers verkoopt in al haar winkels Varifocale glazen op Maat tegen de lage prijs van 179 euro per paar”, aldus opticien Mike Boemaars van Specsavers.

GORINCHEM - ,,Vanaf het 45ste levensjaar merkt iedereen vroeg of laat dat het zien op korte afstanden, bijvoorbeeld lezen, lastiger wordt. Dit is hét moment waarop brildragers vaak overstappen op varifocale of multifocale glazen, waarin ook een leesgedeelte verwerkt is,” aldus is de algemene ervaring. Specsavers aan de Westwagenstraat 2 in Gorinchem biedt nu ook Varifocaal op Maat, een vernieuwend glas dat voor extra comfort voor de gebruiker zorgt. In tegenstelling tot normale varifocale glazen worden de kijkzones in de glazen per individu bepaald voor optimaal zicht en sterk verminderde vervorming.

Overgang

Hij vervolgt: ,,Bij gewone varifocale glazen is de overgang tussen de vertesterkte en leessterkte al veel vloeiender dan bij bifocale glazen. Bovendien is er geen zichtbare overgang tussen het lees- en vertedeel in de glazen.

Varifocaal op Maat maakt het comfort nog groter, doordat het glas helemaal op het gezichtsvermogen en de gebruikssituatie van de klant wordt aangepast. De vorm van de verschillende zones in het glas wordt er zo ingeslepen dat ze precies passen bij het persoonlijke kijkgedrag van de brildrager. Het is als het ware het verschil tussen een maatpak een confectiepak.”

‘Meer waar voor je geld’

Brildragers die te maken krijgen met bijziendheid kiezen steeds vaker voor varifocale brillenglazen, blijkt uit eerder onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Specsavers. Van de brildragers heeft vijftig procent een bril met enkelvoudige glazen terwijl de andere helft een bril met multifocale glazen draagt.

Vergrijzing

In 2005 bezat slechts 42 procent een bril met multifocale glazen. Bovendien geldt dat bijna negen op tien Nederlanders van 55 jaar en ouder een bril draagt. Daarvan draagt ruim driekwart een bril met multifocale glazen. Door de opkomende vergrijzing in Nederland neemt dit aantal alleen maar toe. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat multifocale brildragers het gevoel hebben dat zij nog altijd 108 euro te veel betalen. En daarom introduceert Specsavers nu Varifocaal op Maat.

Sneller wennen

,,Specsavers bewijst daarmee wederom dat innovatie, kwaliteit en betaalbaarheid hand in hand gaan”, zegt Boemaars. ,,De eerste reacties van klanten die meededen aan een dragersproef van Varifocaal op Maat, zijn laaiend enthousiast”, vervolgt Boemaars.

,,Zij wennen veel sneller aan hun bril dan dragers van gewone varifocale glazen. Het geeft een heel rustig beeld en zij ervaren het als een verademing. En uiteraard geldt ook voor dit product ons 2 voor 1 concept.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie