Raad laat haar tanden zien

23 december 2008 om 00:00 Nieuws

CDA-fractieleider Cees van der Roest sprak zijn verbazing uit over de schriftelijke reactie van wethouder Jack Oostrum op de motie die tijdens de begrotingsvergadering in november was aangenomen. Ook nu opperde Oostrum dat er bij informatiebijeenkomsten externe professionals worden ingezet voor een breder draagvlak voor bijvoorbeeld bouwplannen. ,,Het besluit valt niet altijd in de smaak, maar we proberen de mensen toch tegemoet te komen.”

‘Inspraak moet nu echt wel beter worden’ GORINCHEM - ,,Dit is een belediging voor de gemeenteraad. We hebben een motie aangenomen dat inspraak voortaan strategisch moet worden ondersteund door professionals en dan krijgen we zo’n ontwijkend antwoord. Dat is niet de bedoeling. De inspraak moet nu echt beter worden.”

Oostrum vindt de huidige gang van zaken voldoende. Maar de raad denkt daar anders over. Fractieleider Marjo Molengraaf (CU) sloot zich bij de woorden van Van der Roest aan. ,,Klankbordgroepen, bewonersgroepen, het functioneert niet altijd even goed. Er ontstaan vanuit onvrede toch telkens actiecomité’s of belangenverenigingen om te protesteren.” Ook PvdA-fractieleider Pierre Schefferlie was niet te spreken over de huidige gang van zaken en vindt dat het college van B en W aangenomen moties wel moet uitvoeren. De PvdA had eerder deze maand al een aanvaring met wethouder Harmen Akkerman over de motie voor een voorziening voor het Centrum Jeugd en Gezin in iedere brede school. Nu steunde de PvdA de motie over inspraak.

Uiteindelijk leek Oostrum toe te geven: ,,Als het met de inspraak nog beter kan, dan kunnen we gevolg geven aan deze motie.”

advertentie
advertentie