Kop-staartbotsing

13 februari 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – Op de rijksweg A-15 richting Gorinchem heeft donderdagmiddag 12 februari een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Een 25-jarige vrouw uit Amsterdam zag de ontstane file te laat en botste tegen de voor haar rijdende 22-jarige bestuurder uit Vlijmen. De man werd daarop tegen twee voertuigen vóór hem geduwd. De vrouw liep een scheurtje in haar sleutelbeen op, de man hield aan de klap een pijnlijke nek over. Personeel van twee ambulances behandelden de slachtoffers ter plaatse.

Laptopdief dankzij hulp burger snel in kraag gevat

GORINCHEM – Na een achtervolging is op vrijdagochtend een 28-jarige winkeldief uit Dordrecht aangehouden. Een 18-jarige vrouw stond daarvoor haar fiets af aan een agent zodat de verdachte snel kon worden aangehouden.

Een winkel aan de Haarstraat deed om 11.40 uur melding dat er een laptop was gestolen door een man met een zwarte jas en een blauwe rugtas. De man rende na de diefstal hard weg richting de Banneweg. Op basis van het signalement namen diverse politie-eenheden strategische posities in om de verdachte in beeld te krijgen. Eén van de agenten werd door omstanders gewezen op een rennende man in de omgeving van het station. De agent parkeerde zijn bus op het Stationsplein op het moment dat daar een 18-jarige vrouw reed op haar fiets. De agent vroeg of hij haar fiets kon gebruiken waarna de vrouw zich geen moment bedacht en haar fiets afstond. De agent kon zich op deze manier gemakkelijker verplaatsen en vond de laptopdief na een achtervolging uiteindelijk in de bosjes aan de Banneweg. De behulpzame vrouw kreeg na het incident haar fiets terug en werd bedankt voor haar medewerking. De man is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De winkel heeft aangifte gedaan van de diefstal en heeft de laptop direct mee kunnen nemen.

advertentie
advertentie