Winnaars Eureka!Cup 2009 verzilveren prijs

23 juni 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De winnaars van de Eureka!Cup 2009 uit brugklas 1HA6 van het Lyceum zijn afgelopen woensdag naar IJmuiden afgereisd om hun prijs in ontvangst te nemen: een tocht op zee met de omgebouwde vissersboot Fortuna naar het offshore windmolenpark Egmond aan Zee. In 2008 won het Lyceum ook de Eureka!Cup en de winnaars van vorig jaar mochten ook mee op deze tocht.

Naast de leerlingen namen ook afgevaardigden van de Universiteit Twente, van het ministerie van Economische Zaken en van Nuon deel aan de boottocht. De verhouding tussen de mens en de windmolen werd de leerlingen duidelijk aangezien er die dag werkzaamheden werden verricht aan vijf van de 31 windmolens. De leerlingen vonden het heerlijk om lekker op het dek van de Fortuna te liggen en te genieten van de boottocht. Halverwege de tocht kregen ze een aandenken en versnaperingen uitgereikt. De winnaars van de Eureka!Cup 2008 en 2009 van het Lyceum hebben een geweldige dag gehad en waren zeer content met de hun aangeboden en verzilverde prijs.

Sinds drie jaar wordt vanuit de universiteiten de EurekaCup! georganiseerd. Dat is een ontwerpwedstrijd met elk jaar een ander thema. Op zo’n 70 scholen is er door vooral vwo-leerlingen (klas 1-3) gewerkt aan één van de zes opdrachten – dit jaar met het thema ENERGIE. Elke school kan per klas één team (van 4-5 leerlingen) afvaardigen naar de finale in het Evoluon in Eindhoven. Op 26 mei werd er in zes categorieën gestreden en werd het beste ontwerp en de beste presentatie gekozen door een deskundige jury vanuit universtiteiten en bedrijfsleven. Het doel van de Eureka!Cup is om leerlingen te laten kennismaken met spannende toepassingen van techniek en natuurkunde.

advertentie
advertentie