Hevig protest tegen hoogbouwplannen op Sparta

23 juni 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - ,,Niemand in deze gemeente is tevreden over al die bouwplannen. Daarom stemmen de inwoners en masse op de PVV.” Met woorden van deze strekking raakte Leo van Laak een gevoelige snaar bij de Gorcumse gemeenteraad. Hij voerde vorige week het woord namens de belangenvereniging Haarwijk-Zuid, waarvan fel protest tegen hoogbouw op Sparta bekend is.

Van Laak en buurtbewoner Frans Sommer spraken in tegen de grootschalige nieuwbouwplannen, maar vooral ook tegen de procedures die volgens hen niet correct zijn gevolgd. ,,Tijdens de wedstrijd werden de spelregels veranderd,” aldus Sommer. Van Laak zette de bezwaren tegen de bouwplannen nog eens in felle bewoordingen op een rijtje. Ook hij vindt dat de belangenvereniging niet echt serieus is genomen. ,,Op onze zienswijzen is niet of nauwelijks gereageerd en op een brief over parkeren in de wijk is niet eens een antwoord gekomen.”

Verder noemde hij de problematiek voor de huidige bewoners van de seniorenwoningen aan het Orakellaantje. ,,De seniorenwoningen worden al jaren niet onderhouden. Het onkruid staat er tot een meter hoog en in een woning zit zelfs een drugsdealer.”

Een bewoner van het Orakellaantje voerde ook even het woord. ,,Wij worden overschreeuwd door omwonenden en lijken niet meer mee te tellen. Maar wij hebben zorgen om ons eigen huis, ons dak boven het hoofd. Wij leven al zeven jaar in onzekerheid en we raken straks onze mooie plek kwijt.”

Wethouder Herman van Santen was zeer summier in zijn antwoord. ,,Het bestemmingsplan ligt vast. En de huurders van OSG hebben de garantie dat zij in de nieuwbouw terecht kunnen.”

advertentie
advertentie