Positieve reacties op plan Nonnenveld

30 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Lijstaanvoerder Marjo Molengraaf (ChristenUnie/SGP) toonde zich evenals andere raadsleden positief over de plannen van eigenaar Rivas Zorggroep en projectontwikkelaar Hurks Vastgoed. De insteek voor het project is om ‘vrijheid van leven’ te bewerkstelligen: Comfortabel wonen met desgewenst particuliere verpleging. De nieuwbouw zal bestaan uit 25 huurappartementen, 29 koopappartementen en 4 woningen.

GORINCHEM - ,,Belangrijk pluspunt voor de bouwplannen op het Nonnenveld is dat de klankbordgroep Binnenstad en belangenvereniging Knake er positief over zijn. Andere voordelen zijn het parkeren op eigen erf en de doorgang naar de stadswal. Nadeel kan misschien zijn dat het er erg vol wordt, te propperig.”

Ali Koçak (PvdA) deed eigenlijk de aftrap. ,,Dit bouwplan heeft een nieuw concept. De relatie tussen stad en wal wordt versterkt. Dat is een mooi impuls voor dit stadsdeel. En is het niet handig om bij alle bestemmingsplannen zorggerelateerde ruimte te reserveren? Hoe dan ook. We zijn wel benieuwd naar de reacties uit de buurt.”

Wethouder Herman van Santen noemde het een ,,fantastisch bouwplan, maar ik heb niet de illusie dat iedereen het er mee eens zal zijn.” Verder sprak hij over beeldbepalende architectuur voor een bastion dat in tegenstelling tot de locatie Kweeklust niet leeg staat. ,,Het Nieuwe Gasthuis staat er nog en we hopen met dit plan verpaupering te voorkomen.” De bouw zal ongeveer twee jaar duren. De Zeeuw (VVD) hoopt dat de bouwtransporten via de Dalemsedijk kunnen plaatsvinden.

Oppositiepartijen CDA en SP hielden nog een slag om de arm. ,,We wachten eerst de inspraak af.”

advertentie
advertentie