‘Dit is een geschenk uit de hemel’

30 juni 2009 om 00:00 Nieuws

De rode loper lag dinsdag uitnodigend klaar voor de ingang van de Rabobank in Giessenburg, maar ook zonder die loper hadden de 18 geselecteerde verenigingen hun weg naar het bankkantoor wel weten te vinden. Tijdens de laatste ledenvergadering van de Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost kwam één van de leden, Barend den Ouden, met een origineel initiatief. Onder het motto ‘duizend euro voor een ander’ stelde hij de ledenraad en directie voor dit jaar iets extra’s te doen voor verenigingen binnen het werkgebied van de bank.

Rabobank duizenden euro’s weg GIESSENBURG - Met een even originele als ludieke actie maakte Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost vorige week 18 verenigingen blij. Vanuit de ledenraad van de bank was het plan geopperd om dit jaar iedere maand drie verenigingen te selecteren en die eenmalig te ondersteunen met een geldbedrag van duizend euro. Initiatiefnemer Barend den Ouden zag zijn idee, met als motto ‘duizend euro voor een ander’ warm onthaald worden door de directie en de ledenraad.

Zijn idee was even origineel als simpel. Per lot zouden iedere maand drie personen uit de ledenraad geselecteerd worden die een vereniging of stichting konden voordragen voor een cheque ter waarde van duizend euro. Dinsdag was het dus de beurt aan de eerste 18 geselecteerde verenigingen om uit handen van directie voorzitter Piet Hoogendoorn de eerste cheques in ontvangst te nemen. Blijde gezichten en soms ongeloof in de Giessenburgse bankhal.

Gert Luyten, penningmeester van de Vurense brasband ‘Harp en Luit’ geloofde eerst zijn oren niet toen hij een telefoontje uit Giessenburg ontving. Hij zag de gift als blijk van waardering en gaat de onverwachte donatie gebruiken voor een schoolproject voor de groepen 5 en 6 van de Vurense basisscholen.

Schelluinse verenigingen waren goed vertegenwoordigd tijdens de feestelijke uitreiking. Zowel kinderboerderij ‘Het Schelle Oordje’ als speeltuin ‘Wip Wap’ vielen in de prijzen. Reg Huigen, voorzitter van Wip Wap, werd op een vrijdag gebeld met de mededeling dat zijn vereniging geselecteerd was: ,,Ik had die dag echt een chagrijnige bui, maar die was na dat telefoontje op eens over.” Hij gaat het geld gebruiken voor een nieuw speeltoestel.

Tina de Rover en Miel Migchelsen, bestuursleden van de kinderboerderij, gaan de Rabobank donatie gebruiken voor het opknappen van hokken en onderhoud: ,,Dit komt als een geschenk uit de hemel. Om rond te komen zijn wij helemaal afhankelijk van donateurs.”

De Hoornaarse tafeltennissers van HTV kunnen door de gift hun 40 jarig bestaan volgend jaar extra luister bijzetten. Secretaris Kees Bresser wil volgend jaar het bedrag gebruiken om oud topspeler en huidig bondscoach Dany Heyster naar het Bruisend Hart te krijgen: ,,Dit kwam voor ons totaal onverwacht. In eerste instantie reageerde ik dan ook met groot ongeloof. Ik dacht dat iemand me er tussen wilde nemen. Door deze gift kunnen wij onze leden tijdens ons jubileum iets moois bieden.” Directie voorzitter Piet Hoogendoorn keek na afloop van de festiviteiten tevreden terug op de avond: ,,Een prachtig initiatief vanuit de leden vonden wij het. Wij hebben het eerst op uitvoerbaarheid bekeken, maar toen er geen obstakels bleken, hebben wij het idee warm omarmd.”

advertentie
advertentie