Dushi Sushi brengt Japanse keuken thuis

18 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het wordt zondag 23 augustus een spannende dag voor Marcia Stuit. Op die dag start zij namelijk met Dushi Sushi Bezorgservice. Heerlijke verse en gezonde sushi en sashimi wordt op bestelling keurig thuisbezorgd. ,,De dag ervoor laat het Dushi Sushi Team het winkelende publiek in de Gorcumse binnenstad alvast kennismaken met deze Japanse gerechtjes die ook in Nederland steeds populairder worden. In haar woning praten we met een enthousiaste onderneemster.

Door Ria Scholten

,,In april ben ik begonnen met Dushi Sushi Catering en Workshops. Koken is al heel lang mijn passie. Ik houd van de Italiaanse en de Indisch/Indonesische keuken, maar ook erg veel van Japanse gerechten”, vertelt Marcia. ,,Voor de bereiding van sushi wordt gebruik gemaakt van verse producten zoals vis en groente in combinatie met speciale sushirijst. De ingrediënten worden in norivellen gerold. Bij deze gerechten komt veel symboliek om de hoek kijken. Symmetrie is heel belangrijk, want de Japanse keuken is gebaseerd op rust en evenwicht. De sushi wordt daarom heel vaak in even aantallen geserveerd, terwijl bij de grote rollen zoals de futo makis het aantal ingrediënten juist weer oneven moet zijn. Naast de sushi kun je ook plakjes verse vis ofwel sashimi serveren.” Marcia tovert uit de koelkast een houten plank tevoorschijn met daarop een aantal oogstrelende Japanse lekkernijen. Verse zalm en tonijn, komkommer, avocado en Japanse rettich en natuurlijk de sushirijst. Als decoratie dienen op natuurlijke basis gekleurde zalmeitjes en sesamzaad. Het oogt niet alleen vers, maar ook erg gezond. ,,Dat is het ook”, lacht Marcia. ,,Hoe je sushi eet? Je kunt het uiteraard met stokjes eten, maar ook gewoon met je vingers. Onze sushi menu’s zijn gunstig geprijsd en vormen een prima alternatief voor de traditionele afhaalmaaltijden.”

Marcia verzorgt ook sushi maaltijden, lunches, feesten en borrels. ,,De schalen bestaan uit een mix van nigiri sushi, sashimi, maki sushi, futo maki, uramaki sushi en gunkanmaki sushi geserveerd met daikon en wakame salade, gember, sojasaus, wasabi en eetstokjes. Zij dienen 24 uur van tevoren besteld te worden”, vertelt ze. ,,Er zijn echter nog vele andere mogelijkheden die in goed overleg met de klant kunnen worden gerealiseerd.”

Een goed idee voor mensen die het leuk vinden om samen iets te ondernemen is de sushi workshop. ,,Tijdens de basis workshop breng ik de cursisten de kunst bij van het maken van de sushi. Bij de cursus voor gevorderden verdiepen we ons wat verder in de Japanse keuken. Het is mogelijk om de workshop bij de mensen thuis te geven, maar de cursisten zijn ook bij mij thuis welkom. Het minimale aantal deelnemers is vier.” Zie ook www.dushisushi.nl of bel 0183-660033.

advertentie
advertentie