‘Spontaniteit is kracht van goede foto’

Nieuws

GORINCHEM - Een leuke vorm van vrijetijdsbesteding groeide uit tot zelfstandig ondernemerschap. Op 14 februari 2008 opende Maria Schenk haar eigen fotostudio in een fraai hoekpand aan de Havendijk 28. Zij heeft zich gespecialiseerd in bruidsreportages en studiofotografie. Enthousiast vertelt ze over haar vak waarin naast een uitgesproken gevoel voor kleur en compositie een goed contact met de klant heel belangrijk is.

Door Ria Scholten

Voordat Maria het gevraagde glaasje water op tafel zet legt ze een groot album voorzichtig opzij. ,,Dit wordt vanmiddag afgehaald en er zitten heel wat uurtjes werk in“, lacht ze. ,,Hoe het allemaal is begonnen? In mijn vrije tijd maakte ik wel eens een bruidreportage. Het fotograferen ging ik steeds leuker vinden. Daarom heb ik de fotovakschool gedaan, gevolgd door aanvullende cursussen en masterclasses.”

,,Uiteraard vindt, voordat ik een reportage maak, een kennismakingsgesprek met het bruidspaar plaats waarin de hele dag wordt doorgesproken. Aan de hand van hun wensen en ideeën maak ik dan een passend voorstel. Qua albums zijn er vele mogelijkheden. De paren hebben de keuze tussen een traditioneel en een digitaal handgemaakt album. Bij het laatste worden de foto’s op echt fotopapier afgedrukt met als resultaat een fraai boekwerk als herinnering aan deze belangrijke dag in hun leven. Heel exclusief is het E-lay album waarin de foto’s zijn aangebracht achter origineel passe-partout karton dat voor een fraaie dieptewerking zorgt.”

In de studio maakt Maria foto’s van gezinnen in de meest uiteenlopende samenstellingen, maar ook van kinderen, kleuters en baby’s. Een mooie en bijzondere foto van een huisdier behoort ook tot de mogelijkheden. ,,Het is belangrijk dat mensen zich ontspannen voelen”, vertelt ze. ,,Spontaniteit is namelijk de kracht van een goede foto. Als klanten binnenkomen voor een fotoreportage maak ik eerst even een praatje. We drinken samen iets en daarna gaan we pas aan de slag.”

Desgewenst verzorgt de fotografe een reportage van een uitvaartplechtigheid. ,,Jonge kinderen die hun vader, moeder, broertje of zusje verliezen beseffen dat soms nog niet goed. Als ze wat ouder zijn maken de foto’s inzichtelijk wat er op die dag allemaal gebeurd is. Natuurlijk ben ik bij de plechtigheid alleen op de achtergrond aanwezig. Ik maak foto’s van de kist, de bloemen, de dragers en eventuele sprekers.”

Samen met twee plaatselijke ondernemers organiseert Maria op zondag 27 september de bruidsbeurs Gorinchem Trouwt 2009. Plaats van handeling is Hipper aan de Torenstraat 1a. De beurs duurt van 12.00 tot 17.00 uur en er doen heel veel winkels en bedrijven aan mee.

Meer info op www.mariaschenk.nl. De fotostudio is telefonisch bereikbaar via 0183-634884.

advertentie
advertentie