Gozaal verrast met ‘promotie’

25 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Terwijl de Gorcumse zaalvoetballers van Fusala Boyz dit jaar hun kampioenschap in de eerste klas vierden en daardoor promotie naar de ereklasse afdwongen, likte stadsgenoot Gozaal haar wonden. Met een schamele drie winstpartijen en maar liefst 144 tegendoelpunten restte hen een trieste aftocht naar de tweede klas. Een haperende interne communicatie, te weinig structuur en een tekort aan discipline waren de voornaamste oorzaken van de degradatie. Chamith van Vuuren, Johan Verdoorn en Josbert Wemmenhove sloegen de handen ineen met als enig doel nooit meer zo’n rampseizoen mee te maken. ,,Het afgelopen seizoen was ons eerste optreden in de eerste klas. Wij kregen direct te maken met een valse start. Toezeggingen van spelers om bij ons te komen spelen werden niet nagekomen, zodat wij al snel in de personele problemen kwamen. Met acht man zijn we de competitie begonnen en dat is op dit niveau te weinig. De discipline en organisatie waren zoek. Te vaak kwamen spelers te laat voor een wedstrijd of meldden zich op het laatste moment af. Soms gingen wij een wedstrijd in met maar vier spelers. Dat is conditioneel natuurlijk niet vol te houden”, aldus penningmeester Chamith van Vuuren.

GORINCHEM - Terwijl plaatsgenoot Fusala Boyz vorig seizoen de kampioensvlag hees, degradeerde stadsgenoot Gozaal roemloos uit de eerste klasse. Niet nagekomen afspraken, gebrek aan discipline en een haperende organisatie waren de oorzaken van de afzink. De KNVB besliste echter anders. Ook dit seizoen mag Gozaal uitkomen in de eerste klasse. Een samenwerking met FC Arsenal, een betere organisatie en een nieuwe sponsor moeten een nieuw rampjaar voorkomen.

Door Gerard Droog

De handdoek in de ring werpen was voor het gemotiveerde trio geen optie. Het roer moest om. Gozaal gaat nauw samenwerken met Gorcums derde zaalvoetbalvereniging, FC Arsenal. Deze ploeg komt uit in de Proxsys-Leaque, de talentenklasse. Van Vuuren: ,,Komend seizoen gaan wij met een combinatie van beide teams spelen onder de naam Gozaal/ComputeQ. Dat is dan direct het volgende goede nieuws. Het Werkendamse ICT bedrijf ComputeQ is onze nieuwe sponsor. Door deze nieuwe constructie kunnen talenten van Arsenal rijpen en spelen op een hoger niveau. Daarnaast komt er een poule voor keepers waaruit de nieuwe combinatie kan putten. De tijd van vriendendiensten is voorbij. Dit seizoen gaat op kwaliteit geselecteerd worden. De discipline wordt aangehaald en stap voor stap willen we vooruitgang maken. Natuurlijk zullen we nog beren op ons pad tegenkomen die op ad hoc basis opgelost moeten worden. We hebben een erg jonge selectie die zeker gaat groeien. Met de komst van Hasib Amanzada (vv Schelluinen) en Sakos Moschakis (GJS) hebben we al een kwaliteitsimpuls gekregen.” De nieuwe selectie wordt geleid door Adil Badaoui van Arsenal. Nieuw is dat extra trainingen gegeven gaan worden op de dinsdagavonden.

Naast het positieve nieuws uit eigen ‘Gozaal’ gelederen werden de Gorcumers recent prettig verrast door een schrijven van de KNVB. Zonder nadere toelichting liet de bond weten dat Gozaal ook het volgend seizoen in de eerste klas mag acteren. Van Vuuren: ,,Ik denk dat het te maken heeft met de recessie. Te weinig inschrijvingen vermoed ik, maar dat zullen we nog wel horen. Volgend voetbaljaar gaan wij gebruiken om te groeien, als team en als organisatie en om ons te handhaven. Daar heb ik het volste vertrouwen in.”

advertentie
advertentie