Alblasserwaard op DVD vastgelegd

27 november 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Het was tijd dat de Alblasserwaard in het voorjaar, zomer, najaar en winter eens werd vastgelegd in één documentaire. Dat is nu gebeurd.” Journalist/documentairemaker Peter Donk-Hoeflaak maakte de dvd ‘Alblasserwaard, in vogelvlucht’ die nu reeds te koop is bij verschillende boekwinkels in de regio. De documentaire opgenomen in vier jaargetijden geeft een beeld vanuit de lucht en op de grond van het leven en wonen in de Alblasserwaard. ,,In zesenveertig minuten wordt u meegenomen door het gebied dat voor haar bewoners zo vertrouwd is en zoveel mooie plaatsen kent", aldus Peter Donk.

De DVD is gemaakt door het bedrijf Peter Donk Productions uit Sliedrecht. De opnamen vonden plaats eind 2008 en in 2009. Het camerawerk is van Wim Oor, de tekst van Brenda Donk-Hoeflaak en de commentaarstem verzorgde Rob van Hoogenhuizen, geboren Gorinchemmer en presentator van de regionale zender Omroep West.

Donk: ,,De DVD geeft een beeld van het leven in en rond de dorpen, neemt u mee naar de oude binnenstad van Gorinchem, toont het leven op het boerenbedrijf en is doorspekt met opnamen die uit een vliegtuigje zijn gemaakt boven de Alblasserwaard. Verder wordt u bijgepraat over de historie van het gebied, waar ruim dertig wielen zijn en evenzoveel donken, zandheuvels. Als je dan in de montage zit, dan zie je nog eens goed in wat voor een mooie streek we wonen, leven en werken.”

Voor Donk is het de tweede documentaire in korte tijd. Onlangs zond de NOS de documentaire ‘Maarten Schakel, Het politieke leven van een polderjongen uit’. Ook deze documentaire verscheen op dvd. Volgens Donk is het eigenlijk toeval dat ‘Alblasserwaard, in vogelvlucht’ bijna gelijktijdig verschijnt. ,,De datum van de Schakel-docu stond lange tijd nog niet vast, maar ging er deze maand uit. De Alblasserwaard productie liep al enige jaren, maar is deze week afgerond”, licht Donk toe.

De dvd over de Alblasserwaard kost € 14,95 en is te koop in de boekwinkel. Bestellen kan ook bij Peter Donk Productions, via 06-51068004. De dvd kost dan € 17,50, inclusief portokosten.

advertentie
advertentie