Bewoners Sparta/Athene verhuizen direct naar nieuwbouw

24 december 2009 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Poort6 heeft de bewoners van Sparta/Athene toegezegd dat ze straks direct naar de nieuwbouw mogen verhuizen. In eerste instantie was het de bedoeling om de woningen eerst te slopen en vervolgens te starten met de nieuwbouw. Na intensief overleg met de bewonerscommissie en Huurdersvereniging Poort6 (HP6) zijn de bouwmogelijkheden nogmaals onderzocht door opdrachtgever Stichting Lingeburcht. Zij heeft besloten in twee fasen te bouwen zodat de bewoners direct naar de nieuwbouw op de locatie van het voormalige Gymnasium kunnen verhuizen.

De bewoners van Sparta/Athene hebben de afgelopen jaren een aantal veranderingen meegemaakt. De woningen waren in bezit van Stichting Fonds Ontwikkeling Wonen & Welzijn (FOWW). Zij hebben de woningen in beheer overgedragen aan Poort6. FOWW heeft de bewoners in 2002 toegezegd dat zij naar de nieuwbouw mochten verhuizen. In eerste instantie leek deze optie te kostbaar. Uiteindelijk heeft Stichting Lingeburcht besloten de bewoners tegemoet te komen. Stichting Lingeburcht wordt bestuurd door Poort6 en Rivas.

Mevrouw Bastiaansen van de bewonerscommissie Sparta/Athene is blij dat de bewoners nu direct naar de nieuwbouw mogen verhuizen. ,,Het is natuurlijk fantastisch voor de bewoners”, vertelt ze. ,,Voor ons als bewoners is het een wens die in vervulling gaat en zoals ons zeven jaar geleden beloofd is. Het neemt een stuk onzekerheid weg en geeft vooral rust. De bewoners hebben een vrij hoge gemiddelde leeftijd en het is fijn dat we niet meer op zoek hoeven naar een andere woning, maar gewoon kunnen blijven wonen tot de nieuwbouw 100 meter verderop gereed is.” Ook HP6 heeft zich ingezet voor de belangen van de bewoners van Sparta/Athene. Voorzitter de heer Noordijk geeft aan dat hij blij is met deze beslissing. ,,Het is prijzenswaardig dat Stichting Lingeburcht de bewoners dit biedt. Ze laat hiermee een sociaal gezicht zien.”

De plannen voor de nieuwbouw zijn nog in voorbereidingen. Stichting Lingeburcht hoopt eind 2010 te kunnen starten met de bouw. Er komen in totaal 4 appartementengebouwen met in totaal 70 huur- en koopappartementen. De appartementen zijn geschikt voor 55-plussers. De mogelijkheid om naar de nieuwbouw te verhuizen geldt voor bijna alle bewoners. Enkele bewoners die nog relatief kort in Sparta/Athene wonen, blijven stadsvernieuwingsurgent.

advertentie
advertentie