De Boezem begint met repetities voor openluchtspel

24 december 2009 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - Stichting Openluchttheater De Boezem begint op woensdag 6 januari met de repetities voor de opvoering van het theaterstuk ‘Het slot vertelt weer’. De productie is gebaseerd op het boek ‘Drie dorpen in oorlogstijd’, een uitgave van de Historische vereniging Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos.

Het stuk wordt op 15, 16 en 17 september opgevoerd op een terrein aan de Grotewaard, parallel aan de N214. De repetities vinden elke woensdag plaats in zalencentrum ’t Bruisend Hart in Hoornaar. Het script is geschreven door oud-Noordelozer Sjaak Wallaard. De tekst is grondig bewerkt door regisseur Charles Hens uit Amsterdam en door Jo Willems, schrijver uit Groningen. De titel is een knipoog naar het openluchtspel ‘Het Slot vertelt’ geschreven door wijlen burgemeester Maarten Willem Schakel en opgevoerd in 1948 achter het toenmalige slot aan het Laantje. Het gebouw werd n 1968 afgebroken.

Op 6 januari om 19.00 uur vindt de eerste lezing van de tekst plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de muziek gedraaid die voor de voorstelling is gekozen. Regisseur Hens zal in grote lijnen schetsen hoe de productie eruit zal zien. Er hebben zich ondertussen rond de veertig mensen aangemeld, die een aandeel in het opvoeren van het stuk willen hebben.

Het bestuur van De Boezem is druk bezig sponsors voor de opvoering van ‘Het Slot vertelt weer’ te werven. Het bestuur bestaat uit Suzan Kleyn (voorzitter), Jan van Veen (secretaris), Cees van Vugt (penningmeester) en Bas Verspuij en Sjaak Wallaard.

Voor informatie kan contact worden opgenomen met st.deboezem@hetnet.nl of telefonisch 0184-413472/ 06-51497095 (Jan van Veen). www.noordeloos.nl knop verenigingen, onder Algemeen.

advertentie
advertentie