Vuurwerk Brinkman is er helemaal klaar voor

29 december 2009 om 00:00 Nieuws

De grote showroom, die een groot gedeelte van het jaar gevuld is met tuinmeubilair, ligt er nog leeg en verlaten bij. Langs de lange zijde staan twee verkoopbalies en zes kassa’s te wachten op hun eerste klanten. En die gaan er zeker in groten getale komen als Vuurwerk Brinkman dinsdagochtend 29 december om acht uur haar deuren opent. Eigenaar Johan Brinkman, die zes jaar geleden na het overlijden van zijn vader Cees het bedrijf overnam, merkt weinig van de huidige crisis: ,,Integendeel zelfs, het aantal bestellingen dat door onze klanten vooraf is gedaan, is zelfs hoger dan vorig jaar. Daar komt dan nog de losse verkoop bij. Ik schat dat er dit jaar landelijk voor zo’n 36 miljoen de lucht in gaat.”

SPIJK- Vandaag gaat de officiële verkoop van vuurwerk weer van start. Voor Vuurwerk Brinkman een drukke periode. Het Spijkse bedrijf behoort tot de vier grootste zaken in Nederland en viert volgend jaar haar 25 jarig jubileum. Johan Brinkman ziet de tendens van voorgaande jaren, de vraag naar duurder en mooier siervuurwerk, doorzetten. Favoriet dit jaar zal ‘Het Kabinetje’ volgens hem gaan worden, maar ook vuurwerk met de namen als ADHD, Felle Nel of Swaffelaar zullen grif over de toonbank gaan.

Vuurwerk Brinkman behoort tot de vier grootste retailers op het gebied van vuurwerkverkoop in Nederland. Volgend jaar doen zij dat op de kop af 25 jaar. Het ‘vuurwerkseizoen’ begint voor Johan Brinkman al in november: ,,Dan bezoeken wij diverse vuurwerkshows van onze leveranciers en plaatsen onze bestellingen. De tendens van de voorgaande jaren, waarin het siervuurwerk duidelijk aan populariteit wint, zet zich ook dit jaar door. Mensen willen graag iets moois en zijn bereid daar meer voor te betalen. Zij willen tegenwoordig niet urenlang buiten staan om knallers af te steken.”

Op de vraag wat de klant dit jaar mag verwachten en welk vuurwerk favoriet zal zijn is Brinkman stellig: ,,Wij werken alleen met veilig vuurwerk van hoge kwaliteit. Twee van onze topmerken zijn de Diamond- en de Marijn collectie. Vooral die laatste is uniek door zijn Nederlandstalige namen en hun uitwerkingen. In deze collectie zit bijvoorbeeld ‘Het Kabinetje’. Dit zijn vuurpijlen met een knaleffect, met op de kop diverse karikaturen van politici. Dat wordt echt een topper. Daarnaast heeft deze collectie ook vuurwerk met de aansprekende namen ADHD, Felle Nel, Valse Leipo of de erotisch getinte Swaffelaar. De trend wordt de 500 grams Multi shots. Dat is een vuurwerk met verschillende tubes met diverse effecten.”

Belangrijk aspect vindt Johan Brinkman de veiligheid tijdens het afsteken: ,,Ook leveren wij nu trendy vuurwerkbrillen voor zowel kinderen als volwassenen. Het montuur van deze brillen licht buiten op, dus zeer trendy. Erg belangrijk is om de gebruiksaanwijzing goed door te lezen, de voorgeschreven afstand in acht te nemen en geen vuurwerk onder een boom of afdak af te steken.”

Recent kwam in de media naar buiten dat ook legale vuurwerkverkopers zich hebben ingelaten met de inkoop van illegaal vuurwerk. ,,Een hele slechte zaak voor onze branche en gevaarlijk voor je klanten. Ik sta dan ook vierkant achter het plan van onze brancheorganisatie te gaan werken met een keurmerk of certificaten voor retailers en importeurs, zodat het kaf van het koren gescheiden wordt. Vuurwerk moet een feest zijn, waarbij de veiligheid altijd centraal moet staan,” aldus Johan Brinkman.

Meer informatie: Vuurwerk Brinkman, Haarweg 2B, Spijk, of www.vuurwerkbrinkman.nl. Afhalen bestellingen of losse verkoop: 29 en 30 december van 08.00 – 21.00 uur en 31 december van 08.00 – 18.00 uur.

advertentie
advertentie