Schoolschaatsen tijdens Winterfestijn

14 december 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De gemeente Gorinchem verzorgt tot en met donderdag 16 december een schoolschaatsevenement op de ijsbaan in de stad. Dit onderdeel van het Winterfestijn is bedoeld voor de groepen 4 en 5 van het basisonderwijs. De Gezonde Regio biedt de leerlingen tijdens het schaatsen een lunch aan. De organisatie is in handen van Gorinchem Beweegt.

Op de ijsbaan op de Grote Markt zullen ruim 900 leerlingen kennis maken met de beginselen van de schaatssport. Dit jaar krijgen de leerlingen schaatsles. Ze worden ingedeeld?in groepjes, waarbij rekening wordt gehouden met het niveau.?Onder begeleiding van Gorinchem Beweegt en een grote groep stagiaires gaan de groepjes leerlingen langs diverse schaatsonderdelen. Per uur zijn er ongeveer 40 tot 60 leerlingen op het ijs. Tijdens het schoolschaatsen, dus onder schooltijd, is de baan gesloten voor andere gebruikers.

Naast de ijspret brengen de leerlingen ook een bezoek aan het Gorcums Museum. Op deze manier worden sport en cultuur op een leuke en aansprekende manier gepresenteerd aan de jeugd. In het Gorcums Museum krijgen de leerlingen een korte rondleiding en wordt er een schaatsgerelateerde film vertoond.

Ook wordt er tijdens het schaatsen een link gelegd met gezondheid tijdens het schoolschaatsen. In samenwerking met de Gezonde Regio krijgen alle deelnemende leerlingen een gezonde snack aangeboden. Op donderdag 16 december komt er tussen de middag zelfs een hele kookploeg vanuit de Gezonde Regio. Zij verzorgen een gezonde lunch voor een gedeelte van de leerlingen die rond het middaguur actief zijn op de ijsbaan.

advertentie
advertentie