Basiscursus bijen houden

23 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De bijenhoudersvereniging Gorinchem, het Natuurcentrum Gorinchem en Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt gaan 1 maart weer van start met een nieuwe basiscursus bijen houden. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De cursus is bedoeld voor mensen die een nieuwe uitdagende hobby zoeken en/of graag een bijenvolk in de tuin willen. Natuurlijk kan iedereen die gewoon veel belangstelling heeft voor de natuur ook meedoen. De cursus begint met een theoriegedeelte van vijf avonden, om inzicht te geven in een bijenvolk. Na de theorie volgt de praktijk bij de bijenkasten. Twee zaterdagmiddagen en acht avonden. Hier zien de cursisten wat zich daadwerkelijk afspeelt in een bijenkast en welke aandacht een bijenvolk vraagt.

De theorielessen worden in Ottoland gegeven. De praktijklessen in Groot-Ammers. De cursus wordt afgesloten met een examen, onder toezicht van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV).

De hernieuwde samenwerking tussen de Bijenhoudersvereniging Gorinchem en het Natuurcentrum dateert van september 2009. Toen ontstond het idee om in het kader van het ‘Internationale Jaar van de Biodiversiteit 2010’ gezamenlijk een symposium te organiseren rondom het thema biodiversiteit en de rol van de honingbij daarbij.

Sinds het mini-symposium ‘Biodiversiteit 2010, een Bijzonder Jaar’ in maart 2010 zijn maar liefst 18 nieuwe imkers opgeleid in de Gorinchemse regio. Deze trotse cursisten ontvingen in september 2010 hun diploma uit handen van burgemeester IJssels, zelf een zeer betrokken bijenman.

advertentie
advertentie