Mooi concert Musica Aeterna

19 september 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het projectkoor Capella MusicaAeterna heeft zaterdag in de Grote Kerk een mooie uitvoering neergezet tijdens een concert in het kader van 'Geen dag zonder Bach'. Onder leiding van dirigent Patrick van der Linden werden werken van J. S. Bach, H. Purcell en G.F. Händel gezongen.Het Barokorkest begeleidde koor en de solisten Linde Schinkel (sopraan), Jan Kullmann (alt), AdrianFernandes (tenor) en JankoFraanje (bas).

Het concert begon met de cantate 'Was meinGottwill, das g'schehallzeit' (Wat mijn God wil, geschiede steeds) van Bach. Een meesterlijk stukje muziek, met een vermanende vinger, waarbij de solisten hun rollen goed vertolkten. Het gelegenheidskoor blonk uit bij het koraal-gedeelte.

De stukken van Henry Purcell, 'Rejoice in the Lord alway' en 'O singunto the Lord a new song' zijn vergeleken bij Bach veel vrolijker. En dat straalden koor en solisten ook uit, de één veel sterker nog dan de ander. Ook in deze muziek hele krachtige delen.

Na de pauze werd 'O praise the Lord withone consent' (O prijs de Heer met één stem) van Händel gezongen met daarin onder andere een prachtige aria voor Linde Schinkel. De sopraan blonk deze avond bij meerdere delen uit.

De organisatie van Musica Aeterna legt in het programmaboekje veel uit over de muziek, zodat belangstellenden het bijzondere hiervan beter kunnen begrijpen en ervaren. De liefhebbers willen zo'n drie keer per jaar mooie uitvoeringen van meer hoogwaardige klassieke muziek neerzetten. Voor 10 december staat de Messiah van Händel en voor 24 maart 2012 de Markus-passion van Charles Wood, beide onder leiding van dirigent Niels Kuijers, gepland. De concerten vinden plaats in de Grote Kerkte Gorinchem.

Meer informatie: www.musicaaeterna.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie