Kinkobra geeft rock meer swing

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - KinKobra, de energieke Gorinchemse rockband bestaande uit leadzanger en gitarist Pascal Molenaar, drummer Etienne Baegen, basgitarist Kevin Tsie en gitarist Muco Hafizovic staat bekend als puur en eigentijds. Sinds hun vliegende start in 2007 trekken ze steevast de aandacht van heel Nederland. Via MTV, radio 3FM en radio 538, om maar een kleine greep te noemen. Is hun droom daarmee bereikt? Integendeel. 'Je moet nooit denken dat je er al bent. Arrogantie moet je indammen. Alleen dan kom je verder. Overhandigen wij weer eens een demo, dan bedoelen we: hier heb je ons hart, doe er mee wat je wilt.'

door Rowdy Blokland

,,Wij een mix van Prince en Urban Dance Squad?", zegt Molenaar verrast terwijl hij in café Pavlov ontspannen met zijn rug tegen de muur leunt. ,,Altijd grappig dat mensen ons categoriseren, maar wij noemen het gewoon rock. Ik ben deels Prince minded en snap die invloed daarvan wel." Manager Guy Funk valt bij: ,,Papa Roach, Pink Floyd en Cold Play zijn ook invloeden. Sommige nummers zijn meer metal. We hebben een heel breed spectrum."

Molenaar: ,,Bij alles net voor de eerste maat spelen, noem ik wat wij doen. Dat onderscheidt ons. Rock vind ik heel vierkant. Wij geven er expres altijd die swing aan, dat maakt het goed dansbaar. Ook verwerken we erg veel eigen emotie in onze muziek. Ook als iemand een rotdag heeft gehad. Altijd zijn wij het, wat je op de plaat hoort. Ons geluk is ook dat wij een echte vriendenclub zijn. Over bands in het algemeen zei iemand ooit: als er één op het podium denkt aan een broodje hamburger van MacDonalds en een ander denkt aan zijn vrouw die juist met een ander lag te je-weet-wellen, dan klopt hoorbaar de show niet meer. Wij denken heel erg hetzelfde."

Funk: ,,In 4 jaar tijd zijn er door ons grote stappen genomen. Maar je moet er wel knalhard voor willen knokken en 500 procent voor gaan. Dat doen deze jongens." Molenaar: ,,Het probleem met veel muzikanten is dat ze heel vaak doen of ze er al zijn. Kom je in onze band, dan ben je er nooit. Alleen dan groei je. Als wij het podium af stappen, wordt er eerst over fouten gesproken. Het publiek hoort die niet, maar één fout op het podium is voor ons geen geslaagd optreden." Funk: ,,Het is recht voor je bek, maar er kan gewoon over gesproken worden." Molenaar: ,,Ook op een leuke manier, weet je wel."

,,Wij zijn altijd overal binnengekomen met een demo die echt is wie wij zijn. Continu zeiden mensen: daar heb je die straatratjes weer, die jochies van de straat die even een demootje opnemen. Mensen stoppen die schijf erin, horen dat er zo veel gevoel in zit en denken f***, wat is dit, het is eigenlijk niet helemaal netjes, je ziet dat ze nog veel moeten werken. Maar het klinkt of wij zeggen: hier, ik bied je mijn hart aan, doe er mee wat je wilt. Op Pinkpop 2007 gaf ik 3FM DJ Annemieke Schollaardt een demo. De week erop werden we uitgenodigd live op te treden in de uitzending. We bestonden 3 maanden! Onze eerste hit was op 3FM, normale bands doen dat op weet-ik-veel, lokaal punt nl. Zo'n tien keer speelden we live in een uitzending. Rob Stenders, Giel Beelen. Alles hebben we gehad. En bijna alle grote zalen van 2000, 3000 man. Die helemaal uit hun plaat gingen. Maar die tenten van een paar jaar geleden waar 10 man stond, die moet je juist dankbaar blijven. Zij waren je drive!"

Funk: ,,En we volgen een strategie. De Wereld Draait Door was een tijdje terug met ons in contact. Molenaar: ,,Dan ga je daar staan. En dan? Dan speel je een minuut. Maar heb je een nieuwe CD uit? Nee. Heb je net een single uit? Nee." Funk: 'Dus dat stelden we uit. Het is één keer en nooit meer. Wij willen een CD promoten. Klaar zijn voor de bladen die komen waarin recensisten goeie recensies moeten schrijven. Pas dan kun je er veel meer uit halen. Producer Oscar Holleman, die Within Temptation, Krezip en de Heideroosjes groot maakte, produceert ons nieuwe album dat we in juni, juli 2012 releasen."

Molenaar: ,,Holleman zegt ook heel duidelijk: je bent hier en daar nog ruw, zang, drum en gitaar kunnen daar en daar nog beter. We zijn al bezig dat vorm te geven. Hij is het goede nieuws voor de komende tijd. Preproducties van onze nieuwe demo tracks worden in de Gorinchemse studio 4205 opgenomen. En ook leuk: onze hit I'll die 4 thin, als MTV clip te zien op YouTube, gaat door old school jaren 90 helden DJ Ludie en Ricky da Dragon geremixed worden tot een housenummer. Dat komt op www.kinkobra.com."

advertentie
advertentie