Meteoor delft onderspit bij Voleco

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In een spannende vijfsetter moesten de Gorcumse volleyballers van Meteoor uiteindelijk het onderspit delven bij Voleco. Meteoor had op voorhand gehoopt op een 3-1 overwinning om zo twee plaatsen te klimmen op de ranglijst van de competitie, die tot nu toe teleurstellend verloopt voor de Gorcumers. Dat dat niet lukte kwam vooral door een te weinig scorende aanval.

De eerste set kon De Meteoor relatief makkelijk binnenhalen met 19-25. In dezelfde opstelling werd de tweede set begonnen en met alles behalve verzorgd spel vocht de Meteoor zich naar een 22-24 voorsprong. Maar na een reeks persoonlijke fouten ging deze set toch verloren met 26-24. Ondanks dat vrijwel de gehele wedstrijd redelijk zuiver werd gepasset hadden de aanvallers veel moeite met scoren. Hierdoor kon de Gorcumse ploeg het Voleco niet echt lastig maken: de derde set eindigde in 25-21 voor de thuisploeg.

In de vierde set moest De Meteoor alles op alles zetten om een vijfde set te forceren. Marcel van Ewijk-Boeren mocht het als middenaanvaller laten zien, wat ten koste ging van Dennis Walgaard. De Meteoor liet zien dat het team, ondanks de zwakke vertoning, niet veel onder deed voor de ploeg uit Oudekerk. De Gorcumers wonnen de vierde set met 20-25

In de vijfde set moest dus de beslissing vallen, maar De Meteoor kon wederom niet genoeg aanvallen omzetten in punten, waardoor de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok: 15-11.

De Meteoor mag het dinsdag opnemen tegen de nummer 5, Schovocomca.