5000 euro voor Hospice bij afscheid huisarts Landsmeer

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Huisarts Ton Landsmeer nam zaterdag 26 november afscheid van zijn praktijk aan de Oude Hoven met een zeer druk bezochte receptie. Honderden patiënten kwamen hem hartelijk en vaak langdurig de hand drukken. Het klikte duidelijk tussen patiënt en huisarts. Velen betreurden het dat hij stopt met zijn praktijk maar konden het ook begrijpen. Zij gunnen het hem dat hij nu kan genieten van zijn pensioen. Immers in de ruim dertig jaar dat Landsmeer in Gorinchem als huisarts actief is geweest, heeft hij ruim 15.000 keer een huisbezoek afgelegd en ruim 200.000 keer een patiënt in zijn spreekkamer ontvangen.

In een toespraak namens de patiënten schetste Hanso Pagano Ton Landsmeer als een man die zichzelf wegcijferde en altijd klaar stond voor zijn patiënten. Hij zag hen niet als een 'geval' maar als mens en nam voor iedere patiënt alle tijd. Dat is door iedereen als zeer prettig ervaren. Dat hierdoor een verblijf in de wachtkamer wel eens langer duurde dan gepland en gehoopt, nam iedereen voor lief.

Landsmeer had uitdrukkelijk laten weten geen afscheidscadeau te willen ontvangen. Hij zei dat ie het werk altijd met plezier had gedaan en had genoten van de contacten met de mensen. Daar hoefde hij niet nog eens voor beloond te worden, vond hij. Volgens hem zijn er andere doelen die dat veel meer nodig hebben. Van de patiënten ontving de scheidend huisarts een cheque van € 5000,--. te besteden aan een goed doel. Daarnaast boden de patiënten hem als blijvende herinnering een glassculptuur van de Gorcumse glaskunstenaar Olaf Stevens aan.

In zijn slotwoord dankte Ton Landsmeer voor het fantastische bedrag dat bijeen was gebracht en dat hij zal schenken aan het Hospice. Hij was dankbaar voor het vertrouwen dat zijn patiënten al die jaren in hem hadden gesteld. Hij had een fantastische tijd gehad en hoopt dat zijn opvolgster, Mariette Hennekens, met evenveel plezier zal kunnen werken als hij al die jaren heeft gedaan.

advertentie
advertentie