Waterpolodames winnen topper tegen WZC

11 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De dames van SG de Linge/PCG 1 hebben de koppositie versterkt door te winnen van een concurrent. In eigen bad werden de Zoetermeerse dames met 6-4 naar huis gestuurd.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Na een goed uitgespeeld man-meer situatie maakte Sandra Beumken de 1-0. WZC had een aantal sterke aanvalsters in het team. Er was in de begin fase weinig grip op deze speelsters, waardoor de stand 1-1 werd. Na weer een goede man-meer kon Merle Renfurm de 2-1 binnen schieten.

Het verdere verloop van de wedstrijd was in het voordeel van de Linge/PCG. Er werden veel kansen gecreëerd, al gingen deze er maar moeizaam in. Het lukte dan ook niet om de wedstrijd te beslissen. De bezoekers konden het verschil in doelpunten telkens terug brengen tot één, waardoor het spannend bleef. De verlossende treffer kwam dertig seconden voor tijd. Toen Sylvia de Groot de 6-4 binnen schoot.

De dames staan nog steeds fier aan kop, met 33 punten uit 11 wedstrijden en inmiddels 9 punten voorsprong op de nummer 2 ZVL uit Leiden. Volgende week spelen de dames een thuis wedstrijd tegen een reserve team van GZC Donk uit Gouda.

advertentie
advertentie