Tamara opent sfeervolle kapsalon

12 december 2011 om 00:00 Nieuws

ARKEL - Als klein meisje riep Tamara Breur al dat ze kapster wilde worden. ,,Ik wilde het echt heel graag en ik heb ook nooit iets anders willen doen'', aldus de hairstylist, die op 1 december haar eigen salon opende aan de Dokter H. De Vriesplein 5 in Arkel.

door Nadine de Kreij

Met de komst van Tamara's Kapsalon ging er een droom voor de kapster in vervulling. ,,Ik heb altijd al graag een eigen zaak willen hebben, maar het was nooit het juiste moment. Ik had al eerder naar deze locatie gekeken, maar toen waren de huurprijzen hier aan het De Vriesplein erg hoog. Eind augustus ging ik weer informeren naar de huur en bleek die gezakt te zijn. Nu was het wel financieel haalbaar.''

En naar lang overleg en berekeningen maken, kwamen Tamara en haar man tot de conclusie dat het dan nu echt wel de tijd was om een eigen salon te beginnen. ,,Er is in Arkel een andere kapper ermee opgehouden en het centrum van Arkel komt nu langzamerhand, door allerlei verbouwingen, toch deze kant op. En die huurprijzen waren ineens erg aantrekkelijk. Daarom hebben we in augustus de knoop doorgehakt,'' aldus een trotse Tamara.

Eindelijk het moment om alle ideeën die ze al lange tijd hadden in praktijk te brengen. De zeer ruime en lichte salon werd door de coiffeuse zelf stijlvol ingericht. ,,Ik was aan het bladeren in een behangboek en ineens viel mijn oog op een zeer gewaagde print met fel gele kleuren.'' Die kleur sprak haar niet aan, maar gelukkig was het gehang (te zien op de foto) ook in een mooie paarse kleur verkrijgbaar. ,,Het was eigenlijk helemaal niet gepland om voor paars te gaan. Het zat in mijn logo, maar het was niet de bedoeling omdat dat binnen door te trekken.'' Maar spijt van de beslissing heeft Tamara niet, want het eindresultaat mag er zeker wezen.

Op haar negentiende ronde ze haar kappersopleiding af, waarvoor ze drie jaar fulltime studeerde en daarnaast in de avonduren nog het herenvak erbij leerde. ,,Ik heb zelf mijn ondernemersdiploma gehaald. En uiteraard doe ik regelmatig cursussen om bij de tijd te blijven.'' In Tamara's Kapsalon worden producten gebruikt van het professionele merk Goldwell. ,,Via Goldwell krijg ik verschillende cursussen aangereikt en ze zorgen ervoor dat hun kleurspecialisten ook langskomen zodra er een nieuw product is.''

Veel van Tamara's vaste klanten, die ze vervaardigde door haar werk bij haar vorige werkgevers, waaronder het voormalige Thoben Hairstyling in de Tinnegietersteeg in Gorinchem, komen nu naar haar eigen zaak. ,,Ik wil graag nog een officiële opening houden voor mijn vaste klanten, want ik heb een erg leuke klantenkring.''

Op de vraag waarom de mensen nou bij haar moeten komen wordt de kapster een beetje verlegen. ,,Dat is een lastige vraag'', begint ze. ,,Omdat ik mijn vak versta en omdat ik graag met mensen omga, denk ik.'' Maar voordat ze verder kan gaan weet een van haar vaste klanten in de stoel wel antwoord te geven. ,,Ik word door Tamara altijd goed en vriendelijk geholpen. De prijs is goed en omdat je het haar ook echt gunt'', aldus de tevreden klant.

En dat het Tamara gegund wordt, is overduidelijk te zien door het enorme aantal boeketten en cadeaus in de kapsalon. ,,In totaal heb ik nu al 46 bloemstukken gekregen. Ik heb er zelfs een paar mee naar huis moeten nemen, omdat het anders te vol werd'', lacht de trotse eigenaresse.

Tamara's Kapsalon, Dokter H. De Vriesplein 5 in Arkel. Er zijn ruime openingstijden, waaronder drie avonden. Voor meer informatie: telefoonnummer: 0183-567701.

advertentie
advertentie