Organisatie Poort6 Champions Cup klaar voor de aftrap

27 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Honderden uren vergaderen en al vanaf februari bezig zijn met het volgende toernooi. Wat bezielt de zevenkoppige organisatie van de Poort6 Champions Cup om dat ieder jaar weer belangeloos te doen. Kees van Willigen en Ton Verschoor proberen daar een antwoord op te geven. Beiden zijn blij met de nieuwe hoofdsponsor Poort6, maar zagen dit jaar de inkomsten door de crisis wel terug lopen. De spelers en toeschouwers gaan daar echter niets van merken.

Volgende week start de vijftiende editie van de Poort6 Champions Cup in de Gorcumse Oosterbliek. Al drie lustra lang wordt er door een zevenkoppig bestuur het jaar rond gewerkt om het unieke toernooi weer van de grond te krijgen. Wat bezielt hen om dit jaar in jaar uit weer op zich te nemen. Twee van de zeven, Kees van Willigen en Ton Verschoor, willen daar wel proberen een antwoord op te geven.

Ton: ,,Het is gewoon een gevoel dat je drijft. Ik heb zelf niet zo gek veel met voetbal, maar geniet toch altijd weer als je twee weken lang die volle zaal ziet.'' Voor Kees ligt dat net even anders: ,,Je moet daar niet over na willen denken, maar het gewoon doen. Je bent betekenisvol bezig voor de stad en voor de regio en daar gaat het om. Daarnaast moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik het ook voor onze vergaderingen doe. Dat zijn gewoon stapavondjes voor ons en daar ligt nu ook direct de kracht van onze groep.''

De voorbereidingen van het toernooi starten al in februari. Dan neemt Ton Verschoor, belast met de zaalaankleding, al contact op met diverse leveranciers. ,,Dan gaan de bestellingen voor de verlichting, de zaalvloer, het geluid en de tribunes al de deur uit,'' laat hij weten.

Als er twee dagen voor het toernooi begonnen kan worden met de opbouw, hebben beiden er samen met hun vijf medebestuursleden al honderden uren vergaderen op zitten. ,,Dat voelt echter niet zo. Daar blijkt wel uit dat wij er alle zeven veel plezier aan beleven. Dit jaar kwam er iets meer bij kijken omdat ons logo, de website en briefpapier door de komst van onze nieuwe hoofdsponsor Poort6 veranderd moest worden. Natuurlijk zijn wij enorm blij met Poort6. Zeker in deze tijd waarin je merkt dat een aantal trouwe sponsoren in deze tijd van crisis wat voorzichtiger zijn met het doneren van geld. Dit jaar zien we een terugloop in de sponsorgelden, maar daar gaan de mensen en spelers niets van merken, kan ik je verzekeren,'' laat Kees van Willigen weten.

Dat het toernooi alleen maar bekend zou zijn in de regio, is een misvatting volgens Kees. ,,Ik werd dit jaar bijvoorbeeld opgebeld met het verzoek het toernooi naar Nieuwegein te verplaatsen. Ook kreeg ik telefoontjes van een vereniging uit Drenthe en een uit Eibergen of ze zich mochten inschrijven voor het toernooi. Inschrijven kan, heb ik toen gezegd, maar meedoen, dat niet,'' lacht hij.

De komende editie is tevens de laatste met het oude lotingssysteem. ,,Alle nummers één tot en met drie in de poule plaatsen zich volgend jaar direct. De nummers vier gaan, samen met de overige verenigingen die er dit jaar niet bij zijn, in de pot. Het kan dus zo maar zijn dat je eeuwig wordt uitgeloot,'' aldus Kees Van Willigen.

Zowel Ton als Kees hebben er weer veel zin in. ,,Alles is gereed, we kunnen beginnen. Samen met onze vrijwilligers gaan we er weer een groot feest van maken,'' besluiten ze samen.

advertentie
advertentie