Umut Takac: 'Een finale tussen Schelluinen en Sliedrecht zou wel leuk zijn'

27 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT- Van Umut Takac mag de Poort6 Champions Cup liever gisteren dan vandaag beginnen. Hij was de vorige editie een van de smaakmakers en won met Sliedrecht verrassend de finale tegen LRC. Dit jaar maakte de Sliedrechter de overstap naar Schelluinen en zal komende editie dan ook het blauw/wit in de Oosterbliek gaan verdedigen. Hij tipt Unitas, Stedoco, Sliedrecht en LRC als kanshebbers, maar zou er heel wat voor over hebben als het finalespel tussen Schelluinen en Sliedrecht zou gaan.

Hij was de vorige editie een van de smaakmakers van het toernooi, haalde de finale en won deze ook nog eens, maar greep net naast de titel 'beste speler van het toernooi': Umut Takac, die dit seizoen de overstap van Sliedrecht naar Schelluinen maakte en daar op dit moment nu niet de plezierigste tijd van zijn voetballeven meemaakt.

,,Dat wij laatste staan is onvoorstelbaar. Er is voldoende kwaliteit binnen de groep, maar het komt er gewoon niet uit,'' laat de 23-jarige Sliedrechter weten. Umut kwam tot dit seizoen zijn hele leven uit voor de baggerdorpers. ,,Van de F'jes tot en met het eerste elftal,'' beaamt hij, ,,het laatste jaar bij Sliedrecht kwam ik niet meer aan spelen toe en kon toen kiezen uit Oranje Wit of Schelluinen. Het werd uiteindelijk de laatste club omdat ik daar van Johnny Wijnbelt positieve berichten over kreeg.''

Verknocht

De eerstejaars student rechten kijkt uit naar het komende toernooi wat, als het aan hem ligt, niet snel genoeg kan beginnen. ,,Het wordt pas mijn derde toernooi, maar ik ben er al helemaal aan verknocht. Het speelt ook erg binnen de selectie van Schelluinen. Al tijdens de zomermaanden wordt er over gesproken, moet je nagaan. Ik vind het een prachtig toernooi en al dat publiek geeft je natuurlijk een enorme drive. Dat wij vorig jaar de finale van LRC wonnen, zal ik niet snel vergeten. Daar hadden we bij Sliedrecht absoluut niet op gerekend. Wij hadden wel een perfecte ploeg, een mix van technische, zakelijk en scorende spelers. Alles viel precies goed tijdens het toernooi. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik terug denk aan het voorstelrondje vlak voor de finale. Dat is iets om nooit te vergeten. Ik kreeg na dat toernooi veel positieve reactie en mails van mensen die ik helemaal niet kende en ineens kende iedereen me in Gorinchem. Dat was best wel leuk moet ik bekennen en het zegt ook iets over hoe men meeleeft met het toernooi. Het enige wat er voor mij persoonlijk aan ontbrak, was de titel van beste speler van het toernooi. Die had ik graag willen hebben, maar Arda Havar van Kozakken Boys ging me voor.''

Kanshebbers

Met welk team Schelluinen dit jaar aantreedt, is nog niet helemaal bekend. ,,Johnny Wijnbelt heeft het initiatief bij het samenstellen van de zaalploeg, dus wachten we gewoon af. Dat gaat zeker goed komen. Wij zitten samen met Noordeloos, HSSC'61 en Almkerk in één poule. Almkerk is voor ons de te kloppen ploeg, maar we onderschatten de overige twee natuurlijk niet. Bij elk toernooi valt er wel een verrassing te noteren, dus zijn we op onze hoede. Als kanshebbers voor de eindzege zie ik Unitas, Stedoco, Sliedrecht of LRC als belangrijkste gegadigden, hoewel een finale Sliedrecht - Schelluinen me ook wel leuk lijkt,'' besluit hij met een brede grijns.

advertentie
advertentie