Weinig verrassingen op openingsdag Poort6 Champions Cup

28 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De volgepakte tribunes in De Oosterbliek zagen de favorieten doen wat van hen werd verwacht, namelijk hun openingswedstrijden winnen. Behalve de confrontatie tussen SteDoCo en Heukelum was er niet al te veel spanning, daar de krachtsverschillen in die andere wedstrijden te groot was, met daarbij de aantekening dat Herovina het Leerdam Sport'55 nog wel lastig maakte door goed gegroepeerd het Leerdamse spel te ontregelen. Unitas en Sliedrecht maakten met hun monsterscores hun favorieten rol waar, zonder overigens nog tot grote hoogte te stijgen. Schelluinen zal nog in het toernooi moeten groeien, wil het om de prijzen meedoen.

SLIEDRECHT - AMEIDE 10-1

Sliedrecht kende weinig moeite met Ameide, dat al snel tegen een 2-0 achterstand aan keek. Nadat de Sliedrechtse machine even haperde en Ameide even wat dichterbij kwam (3-1) liepen de titelverdedigers uit naar een 10-1 zege. Termei bood dapper tegenstand maar was duidelijk een maatje te klein voor de eersteklasser.

Doelpunten: Sliedrecht: Niels Bot (4x), Stefan van Dam (3x), Luciano van Harlingen (2x), Antonie Malawauw. Ameide: Rowan van Middelkoop

HEROVINA - LEERDAM SPORT'55 0-3

Leerdam Sport, door velen gezien als outsider, had het toch nog knap lastig met het goed georganiseerd spelende Herovina. Het lage tempo waarin de Leerdamse ploeg speelde, kwam Herovina daarbij best wel goed uit. Pas na 15 minuten viel de eerste Leerdamse treffer en op slag van rust kwam daar een tweede bij. Na de pauze kreeg Herovina nog wat mogelijkheden het gat te dichten en werd pas een tweetal minuten voor tijd geslacht nadat doelman Kevin Steenbruggen zich steeds meer als veldspeler liet gelden, wat vervolgens werd afgestraft.

Doelpunten: Leerdam Sport: Acharf Chentouf, Kees Kerkhof, Chris Tahija

UNITAS - HAAFTEN 10-0

Dat Unitas zou gaan winnen van Haaften was eigenlijk wel te verwachten al was alleen de vraag met hoeveel. De roodbroeken zijn torenhoog favoriet voor de eindzege met alleen maar spelers, die ook wekelijks in de zaal spelen. Christiaan Perrier leidde zijn ploeg met vijf doelpunten naar een ruime 10-0. Bij rust was de stand 6-0 en het duurde pas tot de elfde minuut in de 2e helft voor de zevende treffer viel.

Doelpunten: Unitas: Christiaan Perrier (5x), Zeki Laahti (2x), Patrick Zwart, Mohammed Boukrouche, Jaimy Goemaat.

STEDOCO - HEUKELUM 4-2

Stedoco en Heukelum maakten er een open wedstrijd van, die na de pauze pas echt ontvlamde. Bij de doelwisseling was de score nog dubbelblank. Ook in het tweede bedrijf ontliepen beide ploegen elkaar weinig, maar won SteDoCo uiteindelijk met 4-2. Een echte titelkandidaat toonde het nog niet aan te zijn.

Doelpunten: SteDoCo: Dico de Jong (2x), Roel de Kruyk, Pascal van Delden. Heukelum: Lars van Honk, Joëll Papilaja

SCHELLUINEN - NOORDELOOS 5-0

Schelluinen, wellicht outsider voor de titel, maakte zijn faam niet echt waar tegen Noordeloos, Het was, zoals verwacht veel sterker, maar het speelde in een te laag tempo om er een spektakel van te maken. Vrij zakelijk kwam de uiteindelijke 5-0 tot stand.

Doelpunten: Schelluinen: Fitim Meha (2x), Samir Amanzada, Megim Shala, Kamal Ettaoufiki

HSSC'61 - ALMKERK 2-7

HSSC'61 was een maatje te klein voor Almkerk, al kwam het wel even terug in de wedstrijd door na een 4-0 achterstand binnen een minuut deze te verkleinen tot 4-2. De ploeg uit Hei- en Boeicop was echter niet bij machte het de eersteklasser nog moeilijk te maken en verloor dus kansloos met 7-2.

Doelpunten: HSSC'61: Bas Scheenhart (2x) Almkerk: Thomas Blankers (3x), Jeroen Blankers (2x) Jelle Stalenhoef, Machiel Roubos