Extra Winterfeest op Slot Loevestein

29 december 2011 om 00:00 Nieuws

POEDEROIJEN - Slot Loevestein was 27 en 28 december het toneel van het verhaal van Koning Winter. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement met ruim 1.800 zeer tevreden bezoekers uit het hele land. Ook op donderdag 5 en vrijdag 6 januari wordt het Winterfeest gevierd en zijn bezoekers van harte welkom op het middeleeuwse kasteel.

Op het coole Winterplein in de historische vesting kunnen leuke spelletjes worden gespeeld, zoals ijspegels vangen, sneeuw-laufen en sneeuwpop schuiven. Bezoekers ontmoeten de ijzelelfen en natuurlijk Vadertje Tijd. Ze worden letterlijk meegenomen in het verhaal van Koning Winter tijdens een rondleiding door het kasteel. In elke ruimte speelt zich een nieuw hoofdstuk af van het spannende verhaal. Het sprookje eindigt op de Voorburcht waar het feest is met muziek, warme vuren, winterse gerechten, workshop fakkels maken, schminken, voorlezen, wensen en spectaculaire ontmoetingen. Een bijzondere avond uit voor jong & oud.

Op 5 & 6 januari 2012 van 17.00 tot 21.00 uur (de vesting is geopend tot 22.00 uur) kunnen bezoekers Koning Winter opnieuw ontmoeten. In verband met de beperkte capaciteit wordt geadviseerd van tevoren te reserveren via www.slotloevestein.nl. De toegangsprijs bedraagt 8,50 euro voor kinderen van vier tot 12 jaar. Volwassenen betalen tien euro en kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen. Speciaal voor het Winterfeest op Slot Loevestein varen de veren uit Gorinchem en Woudrichem extra op 5 en 6 januari.

advertentie
advertentie