Afbeelding
Janus Visser/BDU

Gorinchem zegt nee tegen BTW

Nieuws

GORINCHEM - In tegenstelling tot de huidige kabinetsplannen om de BTW van 19 naar 21% te verhogen, wordt in Gorinchem de BTW juist tijdelijk afgeschaft. ,,We moeten de (BTW)tarieven juist verlagen zodat de consument weer wil consumeren'', aldus de Gorcumse burgemeester Piet IJssels.

,,Dit is typisch een uitspraak van onze burgemeester, lekker tegen de stroom in, maar wel goed voor de stad.'' Binnenstadsmanager Ed Ligthert is daar heel duidelijk over: ,,Piet IJssels draagt de Gorcumse ondernemers een warm hart toe dat blijkt hier ook maar weer uit. Omzetten dalen, ook bij de Gorcumse middenstand, afschaffen van de BTW kan helpen om de consument toch weer meer te laten besteden in de stad.''

Gorinchem neemt gelijk de proef op de som. In het weekend van 1,2 en 3 juni is de binnenstad grotendeels BTW-vrij. Dat betekent dat in de winkels op alle artikelen een korting geldt van 19%. Maar ook veel horecagelegenheden doen mee. Omdat zij wisselend met 6 en 19% BTW te maken hebben, zullen zij een vast kortingspercentage van 10% hanteren.

advertentie