Doldwaze slotminuten nekken GKV tegen Mid Fryslan: 27-26

23 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Zaterdag heeft GKV heeft zaterdag (22 december) in Grou tegen Mid Fryslan in een spectaculaire wedstrijd met 27 - 26 verloren. Zuur voor de Gorcumse korfballers, want het was een wedstrijd met tot in de laatste minuten kerende kansen op de winst voor beide ploegen.

Het eerste kwart was voor Mid Fryslan die met makkelijk scorende spitsen, aanvoerder Marvin Smorenburg en Sander Hageman een 10 - 5 voorsprong opbouwde. GKV kwam goed terug door verdedigend goed stoorwerk en aanvallend door vooral de dames in stelling te brengen. Eerst met een schot van Linda Visser en daarna een dubbelscore van Saskia de Waard (10 - 8). Met een hele mooie omdraaibal van Linda Visser en doorloopbal van Romy Vlaanderen kwam GKV van 12 - 10 op gelijke hoogte 12 - 12. De ruststand werd uiteindelijk 12 - 13 dankzij een mooi afgemaakte doorbraak van Stef van Krieken ondanks het stevig hinderen van de tegenpartij.

Na de pauze ging de score tot 16 - 16 gelijk op. Drie damesdoelpunten op rij van Susanne Kuipers, Saskia de Waard en Romy van Vlaanderen zorgden voor 16 - 19. Mid Fryslan stond op wankelen maar de GKV aanval kon uit de vele kansen niet scoren. De thuisploeg putte hieruit kracht en kwam gelijk (19 - 19). Een super spannende slotfase brak aan, waarin beide ploegen beurtelings 1 punt voorkwamen.

Bij 22 - 22 en nog 5 minuten volgde een finale met een ongekende apotheose. Eerst scoorde Niels Zandee uit een strafworp na een overtreding bij een doorbraak van Saskia de Waard en binnen één minuutwas het de beurt aan Rachid Maachi, net ingevallen, uit een doorbraak (22 - 24).

De wedstrijd leek voor het GKV achttal in de knip. Mid Fryslan scoorde echter binnen 2 minuten gelijk 24 - 24. Niels Zandee bracht met het benutten van een korte kans GKV toch weer op voorsprong 24 - 25. Maar met 1.55 op de klok scoorde de ploeg uit Grou eerst gelijk 25 - 25 en daarna nogmaals uit 2 schoten twee doelpunten 25 - 27. Rachid Maachi scoorde direct na het uitnemen van de bal van verre afstand 26 - 27.

Geholpen door gerommel met de tijdsklok door de jury, wat in de wedstrijd al vaker was voor gekomen, hield de thuisploeg de punten in Friesland. Door dit resultaat staat Mid Frysland 4 punten los van GKV.