Geen verrassingen, maar wel veel doelpunten op tweede speeldag Poort6CC

27 december 2012 om 00:00 Nieuws

REGIO- Vier duels stonden er op kerstavond op het programma van de Poort6CC. Verrassingen bleven uit, maar gescoord werd er volop in de Gorcumse Oosterbliek. Heukelum (7x), GJS en Hardinxveld(ieder zesmaal) en Schelluinen (4x) namen het grootste deel van de productie op 24 december voor hun rekening. Genoemde clubs gaven dan ook tijdens hun eerste optreden in de zestiende editie van het zaalvoetbal evenement hun visitekaartje af.

Door Gerard Droog

Rijswijkse Boys, toch als een van de kwartfinalisten getipt, kwam er tegen een frank en vrij spelend Heukelum niet aan te pas. Alleen in de beginfase kon de ploeg van Bert Schouten de Heukelumers nog tegenwicht bieden, maar daarna was het snel gedaan met de Rijswijkse dadendrang. Said Yaouane (2x), Lars van Honk, Wilfried Prigge, Benjamin Meydam, Gerard de Gram en Sil van Putten tekenden voor de Heukelumse productie, terwijl Martin Kant die van Rijswijk voor zijn rekening nam zodat er na afloop een logische 2-7 eindstand op het scorebord stond.

Ook Schelluinen begon goed aan het toernooi door het tegenvallende Ameide, na een 2-0 ruststand, met 4-1 huiswaarts te sturen. Arnel Cocan (2x), Marcel Steenland en Nick van Driel waren de Scaluunse schutters van dienst, terwijl Wessel Versluis de Ameidese eer redde. Fabian den Hartog, de Ameidese sluitpost, haalde het einde van de wedstrijd niet om dat hij buiten zijn doelgebied opzettelijk hands maakte.

Remy Schuurman-van Klaveren was met vijf treffers, de een nog fraaier dan de andere, de grote man bij GJS. De Dalemers lieten met 6-1 weinig heel van een tegenvallend Meerkerk. Na een stroeve start kwam het duel tegen het einde van de eerste helft pas goed op gang. Daarna was er voor de Meerkerkers geen houden meer aan. Mel Calor scoorde nog voor GJS, terwijl Sjoerd Vink voor de enige Meerkerkse treffer zorgde.

In de laatste wedstrijd voor de Kerst was Hardinxveld een maatje te groot voor de ploeg van Huib Apituley, Noordeloos. Daar zag het in de beginfase echter niet naar uit. De Giessenlanders lieten het twee klassen hoger spelende Hardinxveld weinig ruimte zodat de rust met een magere 0-1 tussenstand werd bereikt. Na de kantwisseling maakte het technisch vaardige Hardinxveld de klus gedecideerd af en haalde met een 0-6 overwinning de eindstreep. Doelpuntenmakers waren Joran Schröder en Sjoerd ooms (beiden tweemaal), Marek Verweij en Benjamin de Graaf.

advertentie
advertentie