Nieuw Culemborgs college in de maak

30 december 2014 om 00:00 Nieuws

Inmiddels zijn de raadsleden gezellig met elkaar gaan dineren, om zo de aspirant-kandidaten te leren kennen. Daarna gaan ze lootjes trekken wie de nieuwe wethouderszetel mag gaan bezetten.

CULEMBORG - Naar aanleiding van veel vragen die in de Culemborgse gemeenteraad zijn gesteld is het nu zover. Er is een nieuw college in de maak. De coalitie-partners hebben beslist dat er een wethouder van buiten wordt aangetrokken, omn zo de onafhankelijkheid te waarborgen.

Hoge hoed

Iedereen ontkent dat de namen in een hoge hoed gaan, daarvoor is een oud, antiek en ambachtelijke beker uit de kelder van het stadhuid gehaald. Voor de raadsleden is het een begin van een traditie die ze tot in lengte van jaren willen laten doorlopen. Voor het publiek wat minder, want zij hebben geen enkele stem in het geheel. Het valt niet mee om aan de 1800 tekens te komen met dit kletsverhaal.

Kletsverhaal

Inmiddels verstrijkt de tijd en blijven we wachten op de juiste uitvoering van deze pagina. Het aantal tekens bedraagt meer dan duizend, dus de helft is bereikt. Ook ga ik even proberen of de tekst door het gebruik van meerdere tussenkoppen wel zal gaan passen in de plaats die daar voor bestemd is.

Gelukkig weet ik uit het verre verleden wat een kop, subkop, aanhef, tussenkop en broodtekst inhoudt, dus daar kan het helemaal niet aan liggen. Nu bijna 1400 karakters en nog vierhonderd te gaan. Ook mijn mede-cursisten worstelen met alle noviteiten die dit programma biedt. Het zal in de toekomst veel werk schelen en het is natuurlijk hartstikke handig dat we het direct op internet kunnen plaatsen. geen gestress meer omdat een proimeur die thuis op de computer staat ook een primeur wordt waar iedereen over gaat praten. Nu 1746 karakters, we zijn er bijna. We zijn er bijna en nu helemaal.

advertentie
advertentie