PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Gorinchem

Hogeschool Gorinchem: impuls voor induttende stad

Onderwijs
Foto: Mirjam de Swart
21 sep. 2020, 09:31
Corné Dekker en Rik Zweistra van Hogeschool Gorinchem hopen dat de gemeente mee wil werken aan de realisering van hun droom.
Corné Dekker en Rik Zweistra van Hogeschool Gorinchem hopen dat de gemeente mee wil werken aan de realisering van hun droom.
GORINCHEM

Hogeschool Gorinchem presenteerde donderdag 17 september haar businesscase aan de Gorcumse gemeenteraad. De hogeschool moet een broedplaats voor creativiteit worden en de Arkelstad op de kaart gaan zetten. Met het aanstellen van een kwartiermaker wil de stichting flinke stappen gaan zetten in de richting van het realiseren van deze droom.  Maar dan zal de gemeente eerst over de brug moeten komen met een subsidie waarmee de kwartiermaker aangesteld kan worden. De Stad Gorinchem sprak Rik Zweistra en Corné Dekker van stichting Hogeschool Gorinchem. Want hoe belangrijk is zo’n hogeschool nu echt voor Gorinchem?  

Hogeschool moet de vestingstad een impuls gaan geven. Dat is nodig, want hoogopgeleide jongeren vertrekken, de regio vergrijst en het voorzieningenaanbod is kwetsbaar.  Maar is het Gorinchem van nu dan wel interessant genoeg voor die toekomstige studenten. Zien zij het überhaupt zitten om naar de Arkelstad te kome..


Deel dit artikel via: