PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Gorinchem

‘In navolging van Hannie Hania’

Mensen Jos Huibers in gesprek met ...
Foto: Jos Huibers
6 nov 2022, 15:42
Fatih Polatli: ,,Of het lukt de polarisatie in de gemeenteraad te doorbreken? Ik hoop het heel erg en we zullen er ons best voor doen."
Fatih Polatli: ,,Of het lukt de polarisatie in de gemeenteraad te doorbreken? Ik hoop het heel erg en we zullen er ons best voor doen."
Jos Huibers in gesprek met... Fatih Polatli
GORINCHEM

,,Ik heb enorm getwijfeld of ik wel de wethouderskandidaat wilde zijn van Stadsbelang. Ik had nauwelijks politieke ervaring, heb nooit in een gemeenteraad gezeten en ook nooit als ambtenaar gewerkt. Ik was bang dat ik niet voldoende was opgeleid en toegerust om wethouder te zijn. Bovendien had ik drie goed draaiende ondernemingen, die ik niet zomaar wilde opgeven. Maar vanuit de partij, Stadsbelang, hebben ze mij erg aangemoedigd het wel te doen. Zij vonden, dat mijn ervaring in het wijkbeheer en het leegstandsbeheer op de Gorcumse woningmarkt, de omgang met velerlei mensen, ook in conflictueuze omstandigheden, mijn ervaringen als vrijwilliger in het Gorcumse verenigingsleven en als voorzitter van de partij mij tot een geschikte wethouderskandidaat maakten. Ik had tenslotte een hoop overhoopgehaald met de hervorming van Stadsbelang. Nu moest ik dan ook mijn verantwoordelijkheid nemen.” 

Aan het woord is Fatih Polatli, sinds deze zomer een van de vijf wethouders in het Gorcums College. Hij ontvangt mij op een maandagnamiddag in zijn kamer in het gemeentehuis. ,,Ik ben nog niet helemaal gewend aan het feit, dat ik nu wethouder ben”, zegt hij, terwijl hij koffie schenkt, ,,ik vind het een geweldige eer, maar ik loop nog niet met d..

Deel dit artikel via: